Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-31, 15:33:28
Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, την Κινηματογραφική και τη Θεατρική ομάδα του Τμήματος Ιατρικής και Τμήματος Βιοχημείας/Βιοτεχνολογίας, διοργανώνουν βραδιά αντικαπνιστική βραδιά σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου, στις 20.00, στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Το φετινό μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας είναι «Κατά του καπνίσματος να είναι η κάθε σου μέρα». Επιμέρους στόχοι είναι η μάχη κατά του παθητικού καπνίσματος, οι στρατηγικές για τη διακοπή του καπνίσματος, η ενημέρωση για τις δυσμενείς συνέπειες του καπνού και οι διαφημίσεις εναντίον του καπνίσματος.

Θα προβληθούν αποσπάσματα από τον γαλλικό κινηματογράφο δείχνοντας τη σχέση του με το τσιγάρο, καθώς επίσης θα παιχθεί το γνωστό μονόπρακτο του Τσέχωφ με τίτλο «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και δύο μονόπρακτα της Σοφίας Γουργουλιάνη με τίτλους «Τσιγαρίλα» και «Είδα μια αρκούδα στο δρόμο». Συμμετέχουν οι φοιτητές Χαρούλη Μυρτώ, Αλέξανδρος Ζαφρανάς και Βαγγέλης Παππάς. Η σκηνοθεσία είναι της Σταματίας Καγκελάρη.

Θα μιλήσουν οι: Χρύσα Βουλγαράκη, διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ζωή Δανιήλ. Τη βραδιά θα συνοδεύσει μουσικά ο φοιτητής Ιατρικής Θοδωρής Ρεπανάς.

«Σχολιασμοί και προβληματισμοί από όλους μας που θα συμμετέχουμε, μέσα από τα αποσπάσματα ταινιών του γαλλικού κινηματογράφου, τα μονόπρακτα καθώς και το μουσικό ταξίδι θα στείλουν το δικό μας μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=