ΤΟΠΙΚΑ

800 και πλέον εκπαιδευτικοί στις πανελλαδικές

800-και-πλέον-εκπαιδευτικοί-στις-πανελλα-825537

Περισσότεροι από 800 εκπαιδευτικοί θα εμπλακούν φέτος στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν στις 7 Ιουνίου για τα επαγγελματικά και στις 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο ορισμός των μελών των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων (Λ.Ε.Ε.) και των επιτηρητών που θα φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών στα 23 εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί για τον νομό Μαγνησίας.

Εφαρμόζοντας και φέτος την αρχή της αρχαιότητας και της «κυκλικής» συμμετοχής στη διαδικασία, ορίστηκαν περί τους 600 επιτηρητές, τακτικοί και αναπληρωματικοί, που θα βρίσκονται στις αίθουσες των σχολείων και θα επιτηρούν τους μαθητές την ώρα των γραπτών εξετάσεων.

Συγκροτήθηκαν επίσης οι λυκειακές επιτροπές εξετάσεων που αποτελούνται από 191 εκπαιδευτικούς ως τακτικά μέλη. Συνολικά στις Λ.Ε.Ε. συμμετέχουν 319 άτομα, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό.

Τα στοιχεία με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος στις λυκειακές επιτροπές και τα ονόματα των επιτηρητών στάλθηκαν ήδη στα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα.

Συνολικά φέτος θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα: 1ο, 2ο 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο , 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Στο 2ο ΓΕΛ Βόλου εξετάσεις θα δώσουν και οι υποψήφιοι του Εσπερινού Λυκείου, στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν οι υποψήφιοι του Μουσικού, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι μαθητές του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου Βόλου – Προμηθέας, στο ΓΕΛ Βελεστίνου θα υπαχθούν και οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Αργαλαστής θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των λυκειακών τάξεων Τρικερίου.

Σήμερα, στη μία το μεσημέρι, θα γίνει επιμόρφωση 60 εκπαιδευτικών για τον χειρισμό του συστήματος VBI, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων των πανελλαδικών από το Υπουργείο. Η επιμόρφωση είχε γίνει και πέρυσι στον απόηχο αστοχίας που είχε σημειωθεί το 2016 σε εξεταστικό κέντρο της Μαγνησίας και είχε προκληθεί αναστάτωση στους υποψηφίους.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου θα λάβουν μέρος 1.785 υποψήφιοι της Μαγνησίας.

Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια. Στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν 1.464 υποψήφιοι από τον νομό, εκ των οποίων 1.204 τελειόφοιτοι και 260 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η δοκιμασία των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων. Από τη Μαγνησία θα δώσουν εξετάσεις 321 συνολικά υποψήφιοι, εκ των οποίων 275 τελειόφοιτοι και 46 απόφοιτοι προηγούμενων ετών των ΕΠΑΛ.

Γραμμή υποστήριξης υποψηφίων

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων την ερχόμενη εβδομάδα, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ανακοινώθηκε η λειτουργία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης των υποψηφίων.

Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία στη Μαγνησία έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 20 περιστατικά λιποθυμιών μαθητών στα εξεταστικά κέντρα.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ – Γ.Ν.Λ. «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο» ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την επαναλειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, μετά από επιτυχή εφαρμογή την προηγούμενη χρονιά.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης θα λειτουργήσει για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας από 8-6-2018 έως και 19-6-2018 στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το οποίο καλύπτεται εφημεριακά από 3 ψυχολόγους (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410611002).

Ενημέρωση για διαχείριση κρίσεων

Σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων στον πύργο Μουρτζούκου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση στα μέλη των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στα εξεταστικά κέντρα.

Η ενημέρωση αφορά δύο ενότητες: την αντιμετώπιση περιστατικών άγχους των μαθητών και τη διαχείριση κρίσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου