ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτικές συναντήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

ενημερωτικές-συναντήσεις-για-τις-παν-825647

Ενημέρωση των Προέδρων, των Γραμματέων, των βοηθών Γραμματέων και των μελών των Λυκειακών Επιτροπών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 13.00 από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει περιγραφή, διαχείριση και διαδικασίες πραγματοποίησης των Πανελλαδικών εξετάσεων, την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστάσεων άγχους των εξεταζομένων με εισηγήτρια την Πηνελόπη Αλεξία Αβαγιανού, διδάκτωρ ψυχολογίας και ψυχολόγο στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Η παρουσία όλων των κρίνεται απαραίτητη. Για τα στελέχη των επιτροπών που βρίσκονται στα νησιά, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, σήμερα Πέμπτη έγινεστο χώρο συνεδριάσεων της ΔΔΕ Μαγνησίας ενημερωτική συνάντηση των Προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών και των χειριστών VBI των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Στην ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε αλληλοεκπαιδευτική προσέγγιση του συστήματος VBI, προετοιμασίας και χειρισμού του εξοπλισμού από τους κ.κ. Ανδριανίδη Αντώνιο, εκπαιδευτικό και Διαμαντή Απόστολο, εκπαιδευτικό.

Οι Πρόεδροι των ΛΕΕ και οι υπεύθυνοι VBI της νησιωτικής Μαγνησίας συμμετείχαν μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Από τη ΔΔΕ Μαγνησίας, επιπλέον, προτείνεται η πρώτη συνάντηση των Λυκειακών Επιτροπών να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5-6-2018 σε ώρα και τόπο που θα αποφασιστεί από τον/την Πρόεδρο του κάθε εξεταστικού κέντρου. Για τα μέλη των επιτροπών των νησιών που βρίσκονται εκτός νησιών είναι δυνατή η συμμετοχή τους στη συνάντηση μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης, το οποίο υπάρχει στην αίθουσα συσκέψεων της ΔΔΕ Μαγνησίας. Για τον προγραμματισμό της τηλεδιάσκεψης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ.

Ακόμη, η ενημέρωση των επιτηρητών στα εξεταστικά κέντρα της χερσαίας Μαγνησίας να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5-6-2018 σε χώρο και ώρα που θα αποφασιστεί από τον /την Πρόεδρο της Επιτροπής του εξεταστικού κέντρου. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θα οριστούν ως επιτηρητές να επικοινωνήσουν με τα εξεταστικά κέντρα για να πληροφορηθούν τον τόπο και χρόνο.

Τέλος, για τα νησιά προτείνεται η ενημέρωση των επιτηρητών να πραγματοποιηθεί στα Ε.Κ. των νησιών. Για τα Ε.Κ. της Σκιάθου και Αλοννήσου προτείνεται η ενημέρωση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7-6-2018 στις 13.00 και για το Ε.Κ. Σκοπέλου σε χώρο και τόπο που θα οριστεί από την Πρόεδρο του εξεταστικού κέντρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου