ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη σε ανέργους και οικογένειες

στήριξη-σε-ανέργους-και-οικογένειες-851206

Εντονο προβληματισμό προκαλεί η εμφανής αριθμητική αύξηση των μερίδων φαγητού που διανέμονται καθημερινά από την Μητρόπολη Δημητριάδος. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις διανέμονται περισσότερες από 1.200 μερίδες φαγητού από το σύνολο των Σπιτιών Γαλήνης και των Κέντρων Σίτισης της τοπικής Εκκλησίας, γεγονός που μαρτυρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί συμπολίτες μας. Το παραπάνω φαινόμενο είναι σύμφυτο με την οικονομική κρίση και, όπως είναι προφανές, αποτελεί την αφορμή για την λήψη σειράς μέτρων από την τοπική Εκκλησία, αλλά και ευρύτερα, προκειμένου να δοθεί χείρα βοηθείας στους έχοντες ανάγκη.

Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, επίκειται αύξηση του αριθμού των Σπιτιών Γαλήνης που ήδη λειτουργούν και όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος «έχουμε ήδη αντιμετωπίσει το θέμα του φαγητού και εάν χρειαστεί, θα δημιουργήσουμε και συμβουλευτικούς σταθμούς. Αυτός είναι ένας επόμενος στόχος τον οποία θα αναφερθούμε την καινούργια χρονιά. Στην παρούσα, συνεχίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ξεπερνούμε τις 1.200 μερίδες ημερησίως και θα ετοιμαστούν ελπίζω αμέσως μετά τον καινούργιο χρόνο, νέα Σπίτια Γαλήνης στον Αγιο Κοσμά και στον Αγιο Νεκτάριο, στην Νέα Ιωνία. Ήδη λειτουργούν 21 και θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε στα 30 σημεία σίτισης έως το Πάσχα».

Οι καιροί είναι κατά γενική ομολογία δύσκολοι και θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα της ανεργίας και μάλιστα των νέων ανθρώπων. «Εκεί πλέον θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, κυρίως για να αποφευχθεί η απελπισία των νέων στην εύρεση εργασίας. Εμείς θα στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια που πιστεύω ότι αυτή την στιγμή παίρνει πάνω της το μεγαλύτερο βάρος της κρίσεως» επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, μιλώντας χθες στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».

«Δύσκολες και κρίσιμες» χαρακτηρίζει εξάλλου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος «τις ημέρες που ζούμε», επισημαίνοντας μάλιστα στην επιστολή που έχει διανεμηθεί σε όλους τους ενοριακούς ναούς ότι «στόχος είναι να αναπτύξουμε το προνοιακό έργο της κάθε ενορίας ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει ούτε ένα πιάτο φαγητό». Με αφορμή την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος υπογραμμίζει ότι «το κείμενο που κυκλοφορεί, είναι ένα κείμενο αγωνίας, είναι ένα κείμενο διαπιστώσεων αλλά ταυτόχρονα ένα κείμενο που εμείς θέλουμε να το φέρουμε ως κείμενο ελπίδας για το μέλλον. Γι’ αυτό μιλάμε για ζωντανή ενορία, μιλάμε για την Εκκλησία που καλείται πλέον να δημιουργήσει μια συνοχή και ενότητα στον λαό μας, και δεν θέλουμε επ’ ουδενί λόγο, τονίζει ο ίδιος, να είναι ένα κείμενο πολιτικής παρέμβασης».

Το προαναφερθέν κείμενο, το οποίο αποτυπώνει την κοινή θέση της Ιεραρχίας απέναντι στην υπάρχουσα οικονομική κρίση και συμπυκνώνει όσα διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση του περασμένου Οκτωβρίου «δεν είναι διάγγελμα, ούτε μανιφέστο, απλώς ένα έντυπο με το οποίο η Εκκλησία συνηθίζει να ενημερώνει τον λαό όταν υπάρχουν τέτοια θέματα» επισημαίνει ο προκαθήμενος της τοπικής Εκκλησίας, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι την επιστολή της Ιεράς Συνόδου, όπου γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «μια χώρα υπό κατοχή που εκτελεί εντολές των κυρίαρχων-δανειστών της», δεν αποτελεί «σε καμία περίπτωση πολιτικό κείμενο, αλλά καταγράφει όλα όσα συζητούν οι Έλληνες και τους προβληματίζουν έντονα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου