ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα του ΤΕΕ για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

κάλεσμα-του-τεε-για-συμμετοχή-στην-αυρ-826282

Κάλεσμα σε όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του, να συμμετέχουν στην αυριανή 24ώρη πανεθνική απεργία και στην Ημέρα Δράσης, που θα πραγματοποιηθεί επίσης αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, απευθύνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα το ΤΕΕ Μαγνησίας συμμετέχει στην «Κοινωνική Συμμαχία», το διευρυμένο κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε με άλλους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς Φορείς, κατά των πολιτικών λιτότητας.

Η Κοινωνική Συμμαχία, είναι ένας συνασπισμός φορέων (κοινωνικών εταίρων και επιστημονικών συλλόγων) που απαρτίζεται από τις: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδας, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ΑΓΣΣΕ.

Οι φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας επιδιώκοντας να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, διεκδικούν:

– Δραστική καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.

– Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης.

– Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας.

– Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

– Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με το φάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό.

– Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.

– Αξιοπρεπείς συντάξεις και – αυτονοήτως – πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.

– Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

– Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

– Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου