ΤΟΠΙΚΑ

Πολεοδομική μελέτη στην Κορώπη

πολεοδομική-μελέτη-στην-κορώπη-851206

Στην εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης του οικισμού Κορώπης προχωρά η εταιρία, η οποία χθες υπέγραψε σύμβαση με τη Νομαρχία Μαγνησίας. Πρόκειται για την αρχή μιας συστηματικής παρατήρησης των πολεοδομικών χαρακτηριστικών των οικισμών της Μαγνησίας, δήλωσε ο αντινομάρχης Υποδομών και Πολεοδομίας Ηλίας Ξηρακιάς ανακοινώνοντας την υπογραφή της σύμβασης.
Το πρώτο βήμα γίνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Μαγνησίας, που προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης περιοχής.
Η πολεοδομική μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα έτος. Η προθεσμία για την παράδοσή της ξεκίνησε από χθες, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και της «Δίκτυο Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 440.000 ευρώ και τα κονδύλια προέρχονται από πόρους της ΝΑΜ.
Περιθώρια για καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά, δεν υπάρχουν για την ολοκλήρωση της μελέτης. «Εάν η διαδικασία καθυστερήσει, θα επέλθουν αλλαγές και η μελέτη θα βρεθεί στον «αέρα». Γι’ αυτό το λόγο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της μελέτης που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο ώστε να μην ξεφύγει από τις προβλεπόμενες προθεσμίες».
Απώτερος στόχος της πολεοδομικής «κωδικοποίησης» των οικισμών της Μαγνησίας είναι η προστασία της φυσιογνωμίας τους από αυθαίρετα κτίσματα.
Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, όπως τόνισε ο αντινομάρχης, θα πρέπει να γίνει άμεσα πολεοδόμηση της περιοχής και σύνταξη της πράξης εφαρμογής.
Η πολεοδομική μελέτη συμπεριλαμβάνει τα όρια του σημερινού οικισμού, πυκνοδομημένος ή αραιοδομημένος σε άλλα σημεία. Ξεκινάει από το χείμαρρο «Μπελεγρίνο» και εκτείνεται έως το δρόμο που κατεβαίνει στην «Κάδη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου