ΤΟΠΙΚΑ

Της «καλής κοινωνίας» οι πελάτες της κόκας

της-καλής-κοινωνίας-οι-πελάτες-της-κ-851206

 

Η συμμορία με τις Πόρσε είχε λαμπερό, άνω των 50 ατόμων, πελατολόγιο. Στις λίστες τους πρώην εστεμμένες star Ελλάς, μοντέλα, αστέρες της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, μεγαλοστελέχη δισκογραφικών και εκδοτικών εταιριών.

Εννέα άτομα αποτελούσαν τη διεθνή σπείρα που προμήθευε στους high πελάτες της ναρκωτικά που έφερναν από τον Καναδά μέσω Ολλανδίας μέσα σε κούτες ανταλλακτικών για αυτοκίνητα.

Η αστυνομία βρήκε πάνω τους 2,5 κιλά κοκαίνης, 17 κιλά υδροπονικής κάνναβης, χιλιάδες χάπια ecstasy και 250 χιλιάδες ευρώ, ενώ αργότερα βρέθηκαν τραπεζικές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ”βαριά” χρηματιστηριακά χαρτοφυλάκια που ακόμα και η σημερινή τους αποτίμηση ξεπερνάει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ενδεικτικό της χλιδής τους ήταν πως ο αρχηγός τους είχε 4 Πόρσε και για κάλυψη δήλωνε κτηματομεσίτης.

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, η συμμορία είχε επεκτείνει τη δράση της και στην επαρχία ”στήνοντας” 2 υποκαταστήματα στην Πελοπόννησο, στο Άστρος Κυνουρίας και στην Τρίπολη, καθώς ήθελαν να καλύπτουν τις ”ανάγκες” των επωνύμων πελατών της και στα εξοχικά τους αλλά και ένα τρίτο στην Κρήτη όπου φέρεται να εμπλέκεται ιδιοκτήτης πολυτελέστατου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι διωκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους πάνω από 10 χιλιάδες μαγνητοφωνημένων συνομιλιών των διάσημων πελατών με τους συλληφθέντες.

Οι εθισμένοι επώνυμοι όταν ήθελαν από το τηλέφωνο να παραγγείλουν χάπια ecstasy τα ονομάτιζαν ”κλειδιά’ ή ”εργαλεία”, την υδροπονική κάνναβη την ζητούσαν ως ”πράσινο” ή εισιτήριο για τον Παναθηναϊκό, ενώ την κόκα ως 5αράκι ή 10αράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αδελφή γυναίκας υπουργού της κυβέρνησης είναι η κάτοικος του Παπάγου που ψώνιζε κοκαΐνη από τη συμμορία των "9". Στις συνομιλίες μάλιστα που κατέγραψε η ΕΥΠ η γυναίκα αυτή φέρεται να εκμυστηρεύεται σε συνομιλητή της πως "είναι πολύ κουρασμένη καθώς εκείνο το απόγευμα ασχολήθηκε με πολλά ρουσφέτια". Η αδελφή της συζύγου υπουργού μάλιστα όταν έδινε τηλεφωνικά την παραγγελία, τις δόσεις κοκαΐνης της αποκαλούσε … παραπλανητικά ΔΕΚΟ ή λογαριασμούς. Η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί αφού δεν ανήκει στη συμμορία που μοίραζε τα ναρκωτικά αλλά ήταν "χρήστης".

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου