ΤΟΠΙΚΑ

Στις 25 Ιουνίου τα αποτελέσματα ελέγχου στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

στις-25-ιουνίου-τα-αποτελέσματα-ελέγχου-1564

Συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν χθες από πολυμελή ομάδα με επικεφαλής το Εθνικό Κέντρο Έρευνας «Δημόκριτος» οι έλεγχοι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ για το θέμα της καύσης RDF.

Επιθεωρητές περιβάλλοντος από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Βιομηχανίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αλλά και εξειδικευμένο εργαστήρι συνέχισαν στις 12 το μεσημέρι τον έλεγχο.

Οι επιθεωρητές συνέλλεξαν σε ειδικά φίλτρα δείγματα από τα απαέρια που εκλύονται από την έξοδο της υψικαμίνου, ενώ το εργοστάσιο έκανε χρήση των εναλλακτικών καυσίμων με τη χρήση δείγματος από αυτό που είχε κατασχεθεί με το μπλοκάρισμα φορτηγού της ΑΓΕΤ την 1η Απριλίου.

Στους ελέγχους συμμετείχαν πάνω από δέκα επιθεωρητές περιβάλλοντος, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν γύρω στις 25 Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ξεκίνησαν από προχθές Πέμπτη. Οι επιθεωρητές επισκέφτηκαν τον Βόλο την Τετάρτη, και την Πέμπτη προχώρησαν στην εγκατάσταση των απαραίτητων μηχανημάτων και σε δειγματοληψίες. Παράλληλα έκαναν 8ωρες μετρήσεις στους αέριους ρύπους.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν σε διάστημα ενός μήνα περίπου (από 25 έως 30 ημέρες), κι αυτό γιατί απαιτείται συγκεκριμένη επιστημονική διαδικασία, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου