ΤΟΠΙΚΑ

Απογραφή αστέγων από το Εργατικό Κέντρο Βόλου

απογραφή-αστέγων-από-το-εργατικό-κέντ-851206

Στην απογραφή αστέγων προχωρά το Εργατικό Κέντρο Βόλου μετά από υπόδειξη της ΓΣΕΕ προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα των αστέγων εργαζομένων στην περιοχή, καθώς ήδη ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας βρίσκεται στη φάση προεργασίας για την κατάρτιση του προγράμματος κατοικιών για το 2008.
Η ΓΣΕΕ με έγγραφο που απέστειλε στο ΕΚΒ ζητά εντός τεσσάρων μηνών, δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο, να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία απογραφής έτσι ώστε έπειτα να ενημερωθεί ο ΟΕΚ προκειμένου να προχωρήσει στην ορθολογική διαμόρφωση του προγράμματος ανέγερσης εργατικών κατοικιών.
Η απογραφή θα γίνεται στο ΕΚΒ καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 13.30 μ.μ ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν συγκεκριμένες αιτήσεις απογραφής.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΟΕΚ ξεκίνησε την απογραφή πριν από έξι περίπου μήνες και ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη για το θέμα της κατασκευής εργατικών κατοικιών στο οικόπεδο της Βαμβακουργίας.
Τότε μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΒ Γιώργος Καλατζής είχε εκφράσει τη δυσφορία του επισημαίνοντας ότι μέσω της απογραφής ο ΟΕΚ επιχειρεί να κερδίσει χρόνο.
Το ΕΚΒ εξέφρασε τον προβληματισμό του, διότι η νέα απογραφή θα σημάνει νέα καθυστέρηση στις διαδικασίες για την κατασκευή των εργατικών κατοικιών στο οικόπεδο της Βαμβακουργίας και το οικόπεδο στην περιοχή του Φυτόκου».
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου αναμένεται σε αποστείλει σε όλες τις διοικήσεις των σωματείων της δύναμής του την επιστολή της ΓΣΕΕ, ώστε να λάβουν γνώση οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε προγράμματα στέγασης.
Δικαίωμα υποβολής απογραφικού δελτίου έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που πληρούν τις ελάχιστες ασφαλιστικές προϋποθέσεις του Κανονισμού «περί προϋποθέσεων παροχής κατοικίας και δανείων από τον ΟΕΚ». Στο δελτίο- αίτηση που θα συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι «δεν θα περιλαμβάνεται αίτημα για χορήγηση δανείου αποπεράτωσης, επισκευής ή επέκτασης υπάρχουσας κατοικίας».
Στην αίτηση-δελτίο «οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ειδικό έντυπο, απογραφικό δελτίο-αίτηση, στο οποίο θα δηλώνουν υπεύθυνα τα στοιχεία της οικογενειακής, ασφαλιστικής και λοιπής κατάστασής τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου