ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αγοραστού – Παπατόλια

συνάντηση-αγοραστού-παπατόλια-471693

Την πρώτη μετεκλογικά συνάντηση είχαν την περασμένη Τετάρτη ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του νομάρχη και συμμετείχαν νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και από τις δύο Περιφερειακές παρατάξεις και διευθυντές των υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε για μια σειρά από ζητήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, η αρμοδιότητα των οποίων περνά από τις αρχές του 2011 στην αιρετή Περιφέρεια.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη αύξησης της προστιθέμενης αξίας, της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας μέσα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ χαρακτήρισε κομβικής σημασίας το να έχει το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας λόγο στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011.

«Είναι απαραίτητη η προγραμματική συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε στη διάρκεια της σύσκεψης ο Απ. Παπατόλιας, αναφέροντας ότι η συνεργασία αυτή ξεκινά από την ενημέρωση για τα πεπραγμένα, τις προτεραιότητες και το σχεδιασμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπατόλιας σε τρεις τομείς άμεσης προτεραιότητας: πρώτον Μεσογειακοί Αγώνες, τουριστική προβολή, δεύτερον διαχείριση υδάτων και υφισταμένων έργων και τρίτον αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων με βάση τις νέες οδηγίες της Ε.Ε. και το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Για τη Μαγνησία, όπως πρόσθεσε, αποτελεί προτεραιότητα η αποπεράτωση του Περιφερειακού Βόλου και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον Περιφερειακό Ζαγοράς, ενώ σημείωσε την κρισιμότητα που έχει και για τους δύο Νομούς η ωρίμανση της μελέτης σύνδεσης των παραλίων Λάρισας – Βόλου.

Ενημέρωσε τον κ. Αγοραστό για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, από την οποία προέκυψε η εξασφάλιση δύο έργων πνοής για το νέο Δήμο Κάρλας, του Κωπηλατοδρομίου και του Σκοπευτηρίου μακρών αποστάσεων.

Τόνισε δε ιδιαίτερα τις ενέργειες που έγιναν για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων του master plan του Λιμανιού Βόλου, πράγμα που θα επιτρέψει να γίνουν σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Ακόμη σημαντική είναι η διεκδίκηση του Leader Αλιείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα αποτελέσει «ανάσα» για τις υποδομές των νησιών των Βορείων Σποράδων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου