ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου

απεργιακή-συγκέντρωση-του-παμε-στην-π-2934

Αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 10 το πρωί, δίνει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

Για την ημέρα εκείνη έχει προκηρυχθεί απεργία ενάντια «στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δίκαιης ανάπτυξης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο: «Απορρίπτουμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όποια ανάπτυξη προκύψει, θα είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για τον λαό.

Θα είναι ο παράδεισός τους που θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη τους. Για μας θα είναι η κόλαση, με μεροκάματα και μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια, με σχέσεις εργασίας λάστιχο, με υπερωρίες απλήρωτες, με μη πληρωμή δεδουλευμένων, δώρα, επιδόματα κλπ.

Τέτοια ανάπτυξη, σε τέτοιες συνθήκες προπαγανδίζει η κυβέρνηση και στηρίζουν όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Ούτε «δίκαιη ανάπτυξη», ούτε «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια θα έχουμε. Την επομένη όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην διάρκεια της κρίσης, όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα συνεχίζουν να ισχύουν.

Δεν γίνεται «δίκαιη ανάπτυξη» και ταυτόχρονα να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» με βουτηγμένους στα χρέη σε εφορία και τράπεζες τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, με τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη μέσα από τα χέρια τους γιατί δεν προλαβαίνουν τα χρέη τους.

Δεν γίνεται επιστροφή στην «κανονικότητα» που μας υπόσχονται, με ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, με καταδίκες συνδικαλιστών με εκατοντάδες απολύσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Αυτή η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση, και η «κανονικότητα» που επικαλούνται, είναι οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των αρπαχτικών του ιδρώτα μας.

Αυτή η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους λίγους, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για μας τους πολλούς.

Με αυτή την απατηλή προπαγάνδα οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μας καλούν να διαδηλώσουμε και να απεργήσουμε για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουμε δηλαδή για να στηρίξουμε τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του ΣΕΒ, του ΔΝΤ της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., των μνημονίων και της κυβέρνησης.

Όλοι αυτοί, που παρουσιάζονται σήμερα σαν «εκπρόσωποι» της εργατικής τάξης, όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο υπονόμευαν κάθε απεργιακή κινητοποίηση, αλλά έβαλαν πλάτη και φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλους τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους.

Επιδιώκουν τώρα να βάλουν τους αγώνες στα «καλούπια» των αφεντικών.

Να μας πείσουν ότι «εργάτες και αφεντικά» είμαστε μία «ωραία οικογένεια», με κοινά συμφέροντα.

Γι’ αυτό στις 30 Μαΐου όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει: Η απάντησή μας είναι ο οργανωμένος αποφασιστικός αγώνας, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας με την ταξική γραμμή πάλης και διεκδίκησης των αιτημάτων, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου