ΤΟΠΙΚΑ

“Πονάνε” τα λιμάνια της Μαγνησίας

πονάνε-τα-λιμάνια-της-μαγνησίας-851206

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, με έκθεσή της που βασίζεται στη γνώμη των πλοιάρχων που καθημερινά και επί χρόνια οργώνουν το Αιγαίο, έδωσαν στη δημοσιότητα την έκθεση για τα λιμάνια της χώρας, στην οποία περιγράφεται η κατάστασή τους και επισημαίνει παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα .
Σε αυτή την έκθεση γίνεται αναλυτική αναφορά για τα λιμάνια του Νομού Μαγνησίας για τα οποία επισημαίνονται τα ακόλουθα:

ΒΟΛΟΣ: Στέγαστρα επιβατών, προσκρουστήρες. Να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις πρυμνοδέτησης και πρυμνοπλαγιοδέτησης ( L )
ΣΚΙΑΘΟΣ: Χερσαίος χώρος περιορισμένος, προσκρουστήρες, στέγαστρα επιβατών.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Επικίνδυνη είσοδος – έξοδος προσκρουστήρες, στέγαστρα επιβατών
ΓΛΩΣΣΑ: Να δημιουργηθεί προβλήτας στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ: Επικίνδυνη πρυμνοδέτηση στον εξωτερικό προβλήτα λόγω γειτνίασης με τα βράχια του λιμενοβραχίονα. Ανεπαρκής ο φωτισμός. Εκβάθυνση εσωτερικής λιμενολεκάνης
Πέρα από τα εν εξελίξει έργα, επισημαίνουν οι πλοίαρχοι, οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες και ασυγκρίτως μεγαλύτερες. Πρέπει να κινηθούμε, προσθέτουν, με άλλους ρυθμούς που θα ξεφεύγουν απ΄ αυτά που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε και λειτουργούμε σα χώρα. Θέλει, τονίζουν, να γίνει υπέρβαση. Και σ΄ αυτή την υπέρβαση εμείς με ότι δύναμη έχουμε θα είμαστε αρωγοί.
Μη μας διαφεύγει ότι τα μεγάλα έργα υποδομής είναι στο σύνολό τους σχεδόν μη ανταποδοτικά και δεν προσφέρονται για ιδιωτική χρηματοδότηση. Επομένως, καταλήγουν πρέπει να αναζητηθούν πόροι είτε από κοινοτική χρηματοδότηση είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου