ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη ευκαιρία στη γνώση: Πολύτεκνοι στο θρανίο

δεύτερη-ευκαιρία-στη-γνώση-πολύτεκνο-4291

Τη θέληση για μάθηση, την κατάκτηση της γνώσης και την εξασφάλιση μιας θέσης στο πεδίο της εργασίας βράβευσαν στα πρόσωπα δύο πολύτεκνων γονέων και μαθητών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας οι διοργανωτές της χθεσινής εκδήλωσης με θέμα «Εκπαίδευση για όλους», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου έδωσαν τα εύσημα στον Αγγελο Δημόπουλο και τη Χρυσούλα – Κατερίνα Βαργιάμη, οι οποίοι δεν δίστασαν να καθίσουν και πάλι στο θρανίο, προκειμένου να λάβουν το πολυπόθητο απολυτήριο που θα ανοίξει νέους δρόμους απασχόλησης στο μέλλον.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, Μαρία Αγνουσιώτου, υπογράμμισε ότι «μέσω της συγκεκριμένης βράβευσης κάνουμε ουσιαστικότερα πράξη την ισότητα των δύο φύλων».

Οι τιμηθέντες μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μαζί με τις οικογένειές τους και εξέφρασαν τα αισθήματα χαράς και συγκίνησης που τους διακατέχουν.

Ο Αγγελος Δημόπουλος με μέλη της οικογένειάς του

Ο Αγγελος Δημόπουλος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, της Αννας – Μαρίας, της Ειρήνης, της Χριστίνας και του Γιώργου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση με τη σύζυγό του Ζωή και δύο από τα τέσσερα παιδιά του. Ο ίδιος ανέφερε ότι πληροφορήθηκε την ύπαρξη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας από φίλο του και αποφάσισε στα 36 του χρόνια να καθίσει στο θρανίο, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να λάβει το πολυπόθητο απολυτήριο και να εξασφαλίσει μια καλύτερη θέση εργασίας. Δήλωσε «περήφανος για την τιμή» και προέτρεψε όσους επιθυμούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη γνώση, να μη διστάσουν να καθίσουν και πάλι στο θρανίο.

Η Χρυσούλα – Κατερίνα Βαργιάμη παραβρέθηκε στην εκδήλωση με τον σύζυγό της Ανδρέα Κουκουράβα και τα τέσσερα παιδιά τους, Γιώργο, Μάριο, Παναγιώτη και Βασίλη. Η κ. Βαργιάμη κάθισε στο θρανίο στα 35 της χρόνια, συνδυάζοντας το σχολείο και τις υποχρεώσεις μιας πολύτεκνης μητέρας. Ο λόγος που την ώθησε να καθίσει και πάλι στο θρανίο ήταν «για να βρω δουλειά, να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να συνεχίσω το σχολείο». Το μήνυμα που δίνει σε όλους είναι «πάμε μπροστά για ένα καλύτερο αύριο».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Μάγος, επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ πριν την επίδοση των τιμητικών βραβείων προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Δεύτερη Ευκαιρία», που είναι μια παραγωγή του ΣΔΕ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου