ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιο συνέδριο κρεοπωλών στον Βόλο

πανελλήνιο-συνέδριο-κρεοπωλών-στον-β-4481

Στον Βόλο θα πραγματοποιηθεί το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρεοπωλών την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Περισσότεροι από 80 σύνεδροι, μέλη συλλόγων από όλη την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του πολύ σημαντικού συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Κρεοπωλών Βόλου, υπογραμμίζονται τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στον Βόλο και θα ασχοληθεί με θέματα του κλάδου.

Το Σωματείο Κρεοπωλών Βόλου, που γιορτάζει τα ενενηντάχρονα του, καθώς ιδρύθηκε το 1925, εντάσσει την παραπάνω διοργάνωση στο πλαίσιο της εορταστικής επετείου, υπενθυμίζοντας ότι: «Είναι από τα ιστορικότερα σωματεία του νομού με έντονη δραστηριότητα, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά (μετέχοντας πάντα στη διοίκηση της ΠΟΚΚ)». Παράλληλα, για τις συζύγους των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με το τρενάκι στις Μηλιές.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου, Αντώνης Κανελλόπουλος, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η παρουσία του τοπικού σωματείου στην πανελλήνια ομοσπονδία. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Παντελής Δεβριάδης είναι μέλη του 25μελούς συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και παράλληλα ο κ. Κανελλόπουλος συμμετέχει και στη διοίκηση ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα διερευνηθεί η προοπτική συμμετοχής του κλάδου στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, ενώ παράλληλα θα τεθεί στο επίκεντρο των εργασιών και ο νέος νόμος που ψηφίστηκε και αφορά την ιχνηλασιμότητα του κρέατος στα σημεία πώλησης. Αναλύοντας την έννοια της ιχνηλασιμότητας, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου αναφέρει ότι σε κάθε έλεγχο που διεξάγεται ανά πάσα στιγμή στα σημεία πώλησης κρέατος, πρέπει να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία που αφορούν την προέλευση του κρέατος, τα στοιχεία του χώρου σφαγής και του παραγωγού.

Σημαντική συνάντηση

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει απολογισμός και θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά, καθώς επίσης και φλέγοντα θέματα του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος.

Σκοπός αυτής της διεπαγγελματικής οργάνωσης είναι να αναδείξει και να προωθήσει το ελληνικό κρέας και στις τοπικές αγορές και στη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται αυτή, και να βοηθήσει κατ’ επέκταση τις εξαγωγές. Παράλληλα διαδραματίζει συμβουλευτικό ρόλο και στις αποφάσεις που θα παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση. «Οποια προβλήματα προκύπτουν σε αυτό τον χώρο, πριν νομοθετηθούν, η διεπαγγελματική οργάνωση αναλαμβάνει να τα συζητήσει και να προτείνει η ίδια λύσεις προς την κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Κανελλόπουλος.

Με αφορμή το συνέδριο, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι προβληματίζουν έντονα τους επαγγελματίες η υπερφορολόγηση, η πτώση του τζίρου στην αγορά, οι αύξηση των εισφορών και γενικά τα μέτρα που επιβαρύνουν τους ήδη αποδυναμωμένους, οικονομικά, μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Το συνέδριο είναι πανελλήνιο και μπορεί όποιος επαγγελματίας του Βόλου επιθυμεί να το παρακολουθήσει, ενώ όπως τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος: «Ευελπιστούμε το συνέδριο του Βόλου να ενώσει όλα τα σωματεία της Ελλάδας, και να γίνει η απαρχή μιας ενιαίας, πλέον, δυναμικής».

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος του συνεδρίου (8.45 – 12.15) θα γίνει εκλογή προεδρείου για το συνέδριο, οικονομικός απολογισμός του 2017, έγκριση ισολογισμού, προϋπολογισμός έτους 2018, έγκριση απολογισμού και απαλλαγή διοίκησης.

Στο δεύτερο μέρος (12.30 – 15.30) θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: ΕΔΟΚ – αποχώρηση και περαιτέρω πορεία, ταμειακές μηχανές – προσφυγή ΣΤΕ.

Επίσης θα συζητηθεί η πρόταση του Σωματείου Σερρών για πανελλαδική προβολή των καταστημάτων υπό την αιγίδα της ΠΟΚΚ, και η πρόταση διαμαρτυρίας από τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Πειραιά για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται ο κλάδος κατά τις εορταστικές περιόδους.

Ακολουθούν ομιλίες και τοποθετήσεις των αντιπροσώπων πάνω στα προβλήματα του κλάδου και συμπεράσματα – αποφάσεις, καθώς και το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου