ΤΟΠΙΚΑ

Επίσπευση των διαδικασιών για άνοιγμα του λατομείου Νεοχωρίου ζητά η Δ. Κολυνδρίνη

επίσπευση-των-διαδικασιών-για-άνοιγμ-4599

Την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης του φακέλου περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Λατομείου σχιστολιθικών πλακών στο Νεοχώρι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία του λατομείου, ζητά με επιστολή της προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ώστε να ανοίξει το Λατομείο, καθώς – όπως αναφέρει – “κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και επιτακτική για βιοποριστικούς πλέον λόγους των κατοίκων, δεδομένου ότι οι ίδιοι απασχολούνται στο λατομείο και το οποίο είναι η μοναδική πηγή εσόδων”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Κολυνδρίνη έχει ως εξής:

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να σας επισημάνουμε, ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, που έχει να κάνει με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στο Λατομείο σχιστολιθικών πλακών, στη θέση «Σανατώριο – Πλατάνα» Νεοχωρίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου Νομού Μαγνησίας.

Αρκετούς μήνες πριν, το Λατομείο Νεοχωρίου είχε κλείσει, με τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, να αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία συσσωρεύονται κάθε μέρα που δεν λειτουργεί το λατομείο. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και έχει πάρει κοινωνικές διαστάσεις, λόγω της πολύμηνης ανεργίας των κατοίκων – εργαζομένων στο λατομείο.

Ζητούμε την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης του φακέλου περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Λατομείου σχιστολιθικών πλακών στο Νεοχώρι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία του λατομείου, που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και επιτακτική για βιοποριστικούς πλέον λόγους των κατοίκων, δεδομένου ότι οι ίδιοι απασχολούνται στο λατομείο και το οποίο είναι η μοναδική πηγή εσόδων.

Προτεραιότητα όλων μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές τους, δίνοντας λύση στο βιοποριστικό πρόβλημα των κατοίκων των περιοχών που αποκλειστικά ασχολούνται με την εκμετάλλευση των λατομείων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου