ΤΟΠΙΚΑ

«Αρένα» το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την ΔΕΥΑΜΒ

αρένα-το-δημοτικό-συμβούλιο-βόλου-γ-5259

Το πράσινο φως για την διερεύνηση του ενδεχομένου λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω εξειδικευμένου γραφείου που θα επιλεγεί δόθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Στη σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα, αποφασίστηκε ότι έως την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να έχει επιλεγεί το γραφείο στο οποίο θα ανατεθεί η γνωμοδότηση και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Δ.Σ.

«Η γνωμοδότηση δεν είναι δεσμευτική. Θέλουμε όμως να είμαστε ένα βήμα μπροστά από ενδεχόμενες αρνητικές για τη ΔΕΥΑΜΒ δικαστικές εξελίξεις. Δεν θέλουμε να μας πιάσουν στον ύπνο», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ζητώντας τη στήριξη των αντιπολιτεύσεων.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικαλέστηκε το άρθρο 72 του Καλλικράτη και υπογράμμισε ότι η αρμοδιότητα ανάθεσης παροχής γνωμοδοτήσεων ανήκει στην Οικονομική Επιτροπή κι ότι για να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται ειδική αιτιολόγηση που δεν υπάρχει.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει για την άσκηση αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά απαιτείται ειδική αιτιολόγηση», είπε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου.

«Η λύση της ΔΕΥΑΜΒ είναι νόμιμη και οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα κατοχυρωμένοι. Εμείς από το 2014 λέμε για την ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου», ανέφερε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός.

«Η εξομοίωση των δίκαιων απαιτήσεων των εργαζομένων με τις ληστρικές διαθέσεις της ΕΡΓΗΛ είναι απαράδεκτη και αποπροσανατολιστική», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος.

Η τοποθέτηση του κ. Νάνου, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Μπέο ως εκτός θέματος και σύσσωμη σχεδόν η ομάδα πλειοψηφίας βγήκε εκτός αίθουσας συνεδριάσεων.

Με κενά τα έδρανα της πλειοψηφίας συνεχίστηκε η συζήτηση. Οι τόνοι της συνεδρίασης ανέβηκαν με την επιστροφή της πλειοψηφίας.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είπε χαρακτηριστικά πως «Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που αφορά όλη την πόλη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε 49. Πόσοι από εσάς συμμετέχετε στην Οικονομική Επιτροπή; Πάτε εσείς στην Αποκεντρωμένη όπου βρίσκονται διορισμένοι κι εμείς στο άρθρο 152 όπου αποφασίζουν εν ενεργεία δικαστές. Και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ολο σφαλιάρες τρώτε (…) Ούτε μας νοιάζει για το τόξο το δημοκρατικό ή το ουράνιο τόξο», είπε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την κ. Οικονόμου. «Κάθε φορά τινάζεις το Δημοτικό Συμβούλιο στον αέρα», είπε.

Ενώ ο κ. Μπέος συνέχιζε να μιλά, εξελίσσονταν κόντρες εκτός μικροφώνου μεταξύ Φωτεινής Κοκκικάνη και Γ. Καπουρνιώτη, Αποστόλη Γαλάτη και Νίκου Κανελλή, ενώ τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν μπροστά από τα κλειστά μικρόφωνα.

Απευθυνόμενος εκτός μικροφώνου προς τον δήμαρχο, ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Λαμπρινίδης έκανε σχόλιο για τον Καραπαπά, με τον Αχιλλέα Μπέο να του απαντά: «Άντε ρε καραγκιόζη».

Ο χαρακτηρισμός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Κλημόπουλο να χτυπά τα χέρια του στα έδρανα και να φωνάζει.

Αψιμαχίες συνεχίστηκαν μεταξύ Αχιλλέα Μπέου και Νίκου Κανελλή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου