ΤΟΠΙΚΑ

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι αερίων από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ στην ΑΓΕΤ

δειγματοληπτικοί-έλεγχοι-αερίων-από-5987

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν, σε συνθήκες συναποτέφρωσης, παρουσία των μελών του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, στις 24 και 25 Μαΐου 2018, από το εργαστήριο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, δύο συνεχόμενες δειγματοληψίες αέριων εκπομπών, στον Περιστροφικό Κλίβανο (Π.Κ. 1) για ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων, όσον αφορά στις παραμέτρους, Σ(Cd + TI), Hg, Σ(As, Sb, Pb, Cr, Co, Cu, Mn, Ni, V), PCDDs + PCDFs.

Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων και συγκεκριμένα τη Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., τα μέλη του ΚΕΠΠΕ σε συνεργασία με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψία του εναλλακτικού καυσίμου με κωδικό Ε.Κ.Α. 19 12 10 που βρίσκεται ήδη αποθηκευμένο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «για την Περιφέρεια Θεσσαλίας προέχει η προστασία της υγείας των πολιτών και για αυτό δεν θα ανεχτεί καμία παράνομη πράξη που επιβαρύνει το περιβάλλον και θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις. Οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας διενεργούν συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση, ενώ παράλληλα επιβάλουν πρόστιμα όταν αυτό απαιτείται. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και ως τέτοιο το προστατεύουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου