ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα βγάζει στο σφυρί ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Πήλιο

τράπεζα-βγάζει-στο-σφυρί-ενοικιαζόμε-6180

Με πλειστηριασμό της οικογενειακής επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων στο Πήλιο και της πρώτης και κύριας κατοικίας απειλείται 52χρονος Βολιώτης δανειολήπτης, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης.

Τράπεζα βγάζει στο σφυρί με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς του (καθώς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι στην ιδιοκτησία της συζύγου του) στις 27 Ιουνίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ, ενώ η αξία των ενοικιαζομένων δωματίων είναι 260.000 ευρώ και η απαιτητή οφειλή είναι ύψους 280.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Τράπεζα προχώρησε προχθές στην κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού του δανειολήπτη αλλά και της μητέρας του, που ήταν μέλος της ετερόρρυθμης εταιρείας λειτουργίας των δωματίων, για ποσό ύψους 53.000 ευρώ και παράλληλα κατέθεσε και αγωγή κατά του δανειολήπτη για προσχηματική αποχώρηση από το ΤΕΒΕ.

Ο 52χρονος καταγγέλλει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «μετωπική επίθεση», ενώ ζητάει απεγνωσμένα προστασία. «Έχω προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη όμως παρά το γεγονός ότι η αίτησή μου θα συζητηθεί τον Οκτώβριο του 2018, η Τράπεζα επίσπευσε τη διαδικασία», ενημερώνει ο δανειολήπτης, ο οποίος δυστυχώς δεν κέρδισε την προσωρινή διαταγή και καταφεύγει στον Νόμο Κατσέλη για τρίτη φορά.

Ο πρώην επαγγελματίας αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του το 2013 λόγω δεινών οικονομικών. Βγηκε στην ανεργία και στη συνέχεια εργάστηκε σε κοινωφελή εργασία, ενώ έκανε και ένα χρόνο σπουδές.

Από το 2012 δεν μπορούσε να ανταπεξέρχεται στις δόσεις των δανείων λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν είχε καμιά πηγή χρηματοδότησης για να ανταπεξέλθει. Αναγκάστηκε τότε να προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη, όμως η αίτησή του απορρίφτηκε, με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για χρέη που προέρχονταν από εμπορική δραστηριότητα.

Επρόκειτο για τη δεύτερη φορά που προσέφευγε για ένταξη στον Νόμο Κατσέλη. Την πρώτη φορά η αίτησή του δεν είχε τύχη, καθώς ήταν ακόμη ελεύθερος επαγγελματίας.

Ο 52χρονος προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει τα προς το ζην για την οικογένειά του αναζητώντας εργασία οπουδήποτε. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτιαπου έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της συζύγου του λειτουργούν μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο πρώην επαγγελματίας είχε λάβει δάνειο ύψους 280.000 ευρώ. Εχει αποπληρώσει το κεφάλαιο αλλά με τους τόκους και τις προσαυξήσεις οφείλει σήμερα 450.000 ευρώ.

Η Τράπεζα δεν δέχτηκε ρύθμιση με 500 ευρώ και προκαταβολή 3.000 ευρώ που είχε αιτηθεί. Είχε ζητήσει μηνιαία δόση 1.670 ευρώ και προκαταβολή 6.000 ευρώ. Ο 52χρονος προσπαθεί να ανακόψει τον πλειστηριασμό με κάθε τρόπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου