ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα γνωριμίας με τους παιδικούς σταθμούς της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ

κάλεσμα-γνωριμίας-με-τους-παιδικούς-σ-6801

Κάλεσμα σε γονείς να γνωρίσουν από κοντά τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς απευθύνει η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ενόψει της πρόσκλησης για τη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2018 – 2019».

Οι τέσσερις βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι χώροι αγωγής, με κύριο σκοπό την παροχή ενιαίας προσχολικής αγωγής στα μικρά παιδιά της πόλης. «Η παιδαγωγική φιλοσοφία στους σταθμούς στηρίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις, που υπαγορεύονται από τις επιστήμες της αγωγής. Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός παιδαγωγικού πλαισίου που θα βοηθά όλα τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, με την παροχή ίσων ευκαιριών και την εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων.

Στον παιδαγωγικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις που στοχεύουν τόσο στην ομαλή ένταξη των παιδιών στους σταθμούς μας όσο και στην αλληλεπίδραση του χώρου με το οικογενειακό και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Στους βασικούς στόχους των σταθμών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ εντάσσονται προσπάθειες που στοχεύουν στην ενίσχυση των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο, με την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΚΠΑ.

Επιπλέον και με στόχο τη διευκόλυνση των μητέρων που απασχολούνται σε απογευματινές εργασίες, η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία της προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, κ. Χάλαρη Σοφίας, ένα νεοσύστατο τμήμα στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας Νεαπόλεως με ωράριο 15:00 – 22:00.

Οι σταθμοί είναι οι εξής:

1. Βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας Δ. Βόλου

Λογοθέτου 6 & Αναγνωστοπούλου, Νεάπολη Βόλος Τηλ. 24210 80008

2. Βρεφονηπιακός σταθμός Λεχωνίων «Τα Ζουζουνάκια»

Άνω Λεχώνια Βόλος Τηλ. 24280 93950

3. Βρεφονηπιακός σταθμός Άλλης Μεριάς «Ηλιαχτίδα»

Πρώην Δημόσιο Νηπιαγωγείο Άλλης Μεριάς, Βόλος Τηλ. 24210 49430

4. Παιδικός σταθμός Κατηχωρίου

Πρώην Δημ. Σχολείο Κατηχωρίου, Κατηχώρι. Τηλ. 24280 90120

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου