ΤΟΠΙΚΑ

Κύπριοι έφεδροι αξιωματικοί στον Βόλο

κύπριοι-έφεδροι-αξιωματικοί-στον-βόλ-6844

Μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού Κύπρου θα βρίσκονται από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στον Βόλο, με σκοπό την αδελφοποίηση με τον τοπικό Σύνδεσμο.

Η κυπριακή αποστολή θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τις πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, να γνωρίσει από κοντά το Δ. Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, να μιλήσει για τα προβλήματα της εφεδρείας, να ανταλλάξει απόψεις και πρακτικές που εφαρμόζονται στην εφεδρεία, τη λειτουργία των Συνδέσμων σε Ελλάδα και Κύπρο κ.ά. Ακόμα θα συναντηθεί με την Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας.

Επίσης θα έχει τη ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα αξιοθέατα της περιοχής, να γευτεί την πηλιορείτικη κουζίνα και τους τσιπουρομεζέδες του Βόλου.

Προς τιμήν των Κυπρίων επισκεπτών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας και η Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας προετοίμασε μια μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 26 Μαΐου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος – ιστορικός και πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας Αδάμος Μουζουρής με θέμα: «Η Κύπρος στους αγώνες του έθνους μας».

Θα λάβουν μέρος το Χορωδιακό και Ορχηστρικό Τμήμα του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με πολυπληθή χορωδία και ορχήστρα υπό τη διεύθυνση της Κας Αγγελικής Κοντοπούλου και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, υπό τη διεύθυνση του χοροδιδασκάλου κ. Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη.

Η προετοιμασία και οργάνωση της επίσκεψης έγινε σε συνεργασία με την Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας, η οποία και αγκάλιασε την προσπάθεια. Υποστηρικτές είναι η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και το τυπογραφείο του Αλέξανδρου Μαγγιώρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου