ΤΟΠΙΚΑ

Σε διακρατική συνάντηση το ΙΙΕΚ Βόλου

σε-διακρατική-συνάντηση-το-ιιεκ-βόλου-6874

Στην 3η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που πραγματοποιήθηκε στη Λιεπάγια της Λετονίας συμμετείχε το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου λίγο πριν τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εrasmus+ συμμετέχουν 5 ευρωπαϊκά ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον χώρο του κοσμήματος. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Χρυσά δίκτυα: προώθηση της ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Χειροποίητο Κόσμημα μέσω της ανταλλαγής τεχνικών και εκπαιδευτικών πρακτικών» .

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ολοκλήρωση της πρότασης -που αποτελεί τεκμήριο υλοποίησης φυσικού αντικειμένου του προγράμματος- για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εργαλείου Πιστωτικών Μονάδων ECVET που εφαρμόζεται σταδιακά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ευρώπη, που η παροχή τους μέσω του προγράμματος θα αποτελέσει ένα ακόμη επαγγελματικό εφόδιο στους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου. Το διετές πλάνο του προγράμματος (2016-2018) περιλαμβάνει σεμινάρια, εργαστήρια, εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή σε νέες τεχνολογίες, διαλέξεις και επαφή των σπουδαστών με την πολιτισμική κληρονομιά της κάθε χώρας.

Εξαιρετική εντύπωση έκαναν στους εταίρους οι επισκέψεις σε όλα τα τμήματα της Σχολής Liepaja Design and Art High School, η έκθεση κοσμημάτων με τις εργασίες των σπουδαστών, καθώς και η επίσκεψη στο Κρατικό Κέντρο Στήριξης και Προώθησης Επιχειρήσεων, που αφιλοκερδώς στηρίζουν επιχειρήσεις, νέων, αποφοίτων Σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στον χώρο αυτό οι σπουδαστές όλων των Σχολών παρουσίασαν τα δικά τους Business plan για τη μελλοντική τους επιχείρηση!

Η ειδικότητα του κοσμήματος ως μέλος του P.L.E. (Πανευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας) από το 2009, είναι μια πολύ δραστήρια ειδικότητα με πολλές δράσεις, συμμετοχές και διακρίσεις σε πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, καθώς και κινητικότητες σε σχολές και επιχειρήσεις του εξωτερικού μέσω ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αυτή την περίοδο έργα των σπουδαστών εκτίθενται στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας Εκθεσης 2018 του PLE, που ξεκίνησε από τη Γαλλία, τη Λισσαβώνα, τη Βαλέντσα, και μετά τη Μαδρίτη θα συνεχίσει στην Αμβέρσα, ενώ θα ολοκληρώσει το…ταξίδι της στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2018.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη και το Διοικητικό Συμβούλιο, πιστεύουν πως «η πρόσθετη γνώση και εμπειρία των καταρτιζομένων, η επαφή και συνεργασία με εκπαιδευτές, επαγγελματίες και σπουδαστές άλλων χωρών με διαφορετική κουλτούρα και γνώσεις, η διεύρυνση του επαγγελματικού τους ορίζοντα ακόμη και πέρα από τα όρια της χώρας μας πρέπει να είναι διαρκής στόχος του Δημοτικού Ι.Ι.Ε.Κ. Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου