ΤΟΠΙΚΑ

Μαγείρεψαν για καλό σκοπό

μαγείρεψαν-για-καλό-σκοπό-6890

Κοινή δράση πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι εθελοντές της Κουζίνας Αλληλεγγύης και μαθητές του τμήματος μαγειρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρασκεύασαν 200 μερίδες φαγητού, που διανεμήθηκαν σε διερχόμενους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παραπάνω συνεργασία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Πανεπιστημίου, και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών διερχόμενων, οι οποίοι γεύτηκαν τα εδέσματα και ενημερώθηκαν για τις δράσεις των δύο δομών.

Το μενού περιελάμβανε κοτόπουλο με μακαρόνια, παστίτσιο, πίτες, μπουμπάρι, παντζάρια, σαλάτες, ψωμί αλλά και γλυκίσματα. Τα παιδιά, αντίστοιχα, συνέβαλαν στην παρασκευή του φαγητού, ενώ προσέφεραν επίσης κουλουράκια και ψωμάκια με μπαχαρικά, τα οποία παρασκεύασαν στο σχολείο.

Η εκδήλωση συνεργασίας σημείωσε επιτυχία, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, το μήνυμα που εξάγεται είναι ότι «μπορούν και άλλα άτομα και άλλοι σύλλογοι να βοηθήσουν. Θέλουμε να πούμε στον κόσμο ότι είμαστε εδώ και συνεχίζεται η προσπάθειά μας».

Στο μεταξύ, πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα που δέχονται οι εθελοντές της Κουζίνας Αλληλεγγύης από αναξιοπαθούντες κάθε ηλικίας, με τις μερίδες φαγητού που διανέμονται να έχουν φτάσει τις 150, ενώ παράλληλα προσφέρεται πρωινό σε 86 άπορους μαθητές και 40 επιπλέον μερίδες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας.

Η κ. Ιωαννίτη υπογράμμισε ότι είναι ανησυχητική η αύξηση τα αιτημάτων για βοήθεια όσο περνάει ο καιρός, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαία η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο έργο της Κουζίνας Αλληλεγγύης.

Η ίδια τόνισε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που προσφέρουν κυριολεκτικά από το υστέρημά τους για να στηρίξουν την προσπάθεια, ενώ δεκάδες ακόμη προσφέρουν μερίδες φαγητού, για να διανεμηθούν σε όσους τις έχουν ανάγκη. «Είναι συγκινητική η στήριξη του κόσμου στην προσπάθειά μας και είναι πολύ σημαντικό να πληροφορηθεί η τοπική κοινωνία το έργο μας» υπογράμμισε η κ. Ιωαννίτη, αναφερόμενη στη συλλογική εθελοντική προσπάθεια, στην οποία έδωσε χθες το παρών και η Λέσχη Εθελοντών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου