ΤΟΠΙΚΑ

Εκφράζουν τη στήριξή τους στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που δικάζονται αύριο

εκφράζουν-τη-στήριξή-τους-στα-μέλη-της-7095

Σύλλογοι, Σωματεία, πολιτικοί φορείς με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την στήριξή τους στα τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, που δικάζονται αύριο μετά από μήνυση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργου Μουλά, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακοπή δημοτικού συμβουλίου.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αύριο στα δικαστήρια του Βόλου, τρεις συμπολίτες μας και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ σύρονται στα δικαστήρια μετά από μήνυση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλά με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακοπής δημοτικού συμβουλίου.

Όποιος παρακολούθησε εκείνη την ημέρα το δημοτικό συμβούλιο γνωρίζει ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν. Η πραγματική αιτία που ενόχλησε τον κ. Μουλά είναι ότι οι «κατηγορούμενοι» διεκδικούσαν όπως και μια μεγάλη μερίδα των πολιτών του Βόλου από τη Δημοτική Αρχή της πόλης να πράξει ως όφειλε και να φέρει σε συζήτηση το μείζον θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge. Δηλαδή να πάψει να κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των δημοτών και να πάρει σαφή θέση κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία.

Η δίωξη, λοιπόν, των τριών μελών μας έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και προσπαθεί τόσο να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας κατά της καύσης σκουπιδιών, όσο και να φοβερίσει όσους αγωνίζονται μαζί μας ενάντια στα σχέδια και τις πρακτικές της δημοτικής Αρχής που εκπροσωπεί ο κ. Μουλάς. Αυτής που, μετά από πίεση χιλιάδων πολιτών, πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης σκουπιδιών, αλλά δεν απέσυρε τις μηνύσεις, ούτε και τα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου SRF. Η συνέχεια στα δικαστήρια, λοιπόν! Μόνο που δεν είμαστε τρεις. Είμαστε χίλιοι δεκατρείς! Και ακόμα περισσότεροι όπως φάνηκε και στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου. Η δίωξη των τριών μελών μας αντιστοιχεί στη δίωξη όλων μας. Για αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας για συμπαράσταση στα δικαστήρια Βόλου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 12:00.

Κανείς δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα λόγου, τίποτα δεν μας φοβίζει περισσότερο από την καύση σκουπιδιών! Οι πολίτες δεν θα ησυχάσουν, μέχρι να αναπνεύσουν ελεύθερα!”

Η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα τρία διωκόμενα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που δικάζονται αύριο μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επειδή σε συνεδρίαση του σώματος θέλησαν να πάρουν τον λόγο για να εκφράσουν την θέση τους σχετικά με την καύση RDF από την ΑΓΕΤ.

Θεωρούμε αδιανόητη και εξαιρετικά επικίνδυνη την πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής να στέλνει στα δικαστήρια πολίτες που διαμαρτύρονται για τις επιλογές της.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους με την φυσική παρουσία τους στη μία το μεσημέρι στον χώρο των δικαστηρίων”.

Κοινή ανακοίνωση 9 Σωματείων και Συλλόγων

Σε κοινή τους ανακοίνωση εννέα Σωματεία και Σύλλογοι αναφέρουν τα εξής:

“Με μια απαράδεκτη απόφαση της εισαγγελίας και κατόπιν παραγγελίας της δημοτικής αρχής Βόλου, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για την κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που οδήγησε σε παραπομπή στην αυριανή δίκη. Δημοτική αρχή και κυβέρνηση για άλλη μια φορά βρίσκονται χέρι – χέρι απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, μιας και ουσιαστικά ποινικοποιείται η όποια διαμαρτυρία πίσω από τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακοπής δημοτικού συμβουλίου.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών. Διαμηνύουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε όποια προσπάθεια να βάλουν στο γύψο το δικαίωμά μας να αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουμε τα εξής σωματεία και φορείς:

*Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»

*Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας

*Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας

*Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας

*Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

*Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας

*Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας

*Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

*Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου”.

Η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο”

Από τη δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 οδηγούνται στα Δικαστήρια του Βόλου για να δικαστούν, τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, μετά από μήνυση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μουλά.

Το έγκλημα τους σύμφωνα με το Προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου; Προσπάθησαν να ζητήσουν το λόγο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, για λίγα μόνο λεπτά, ώστε να ενημερώσουν το Σώμα για το μεγάλο πρόβλημα της καύσης απορριμμάτων που κινητοποίησε χιλιάδες συμπολίτες μας πριν λίγες μέρες, αλλά και να δεσμεύσουν τη δημοτική αρχή για διεξαγωγή ειδικής για το θέμα συνεδρίασης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα τρία διωκόμενα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών διότι δεν είναι αποδεκτό πολίτες που κόσμια διεκδικούν τρόπο να εκφραστούν και να ενημερώσουν, να αντιμετωπίζονται σαν κίνδυνος για τη δημοκρατική λειτουργία της πόλης. Σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι που τόλμησαν ΄΄ να μην συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις’’.

Θεωρούμε αδιανόητη και εξαιρετικά επικίνδυνη την πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής που έχει δημιουργήσει βιομηχανία μηνύσεων εναντίον όλων να στέλνει στα δικαστήρια πολίτες που έχουν άλλη άποψη για τις επιλογές της. Όπως επιλογή του μηνυτή κ. Μουλά είναι κατά πως φαίνεται ο ορισμός συνεδρίασης ΔΣ την ίδια σχεδόν ώρα που οι συμπολίτες μας θα δικάζονται.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους με την φυσική παρουσία τους στη μία το μεσημέρι στον χώρο των δικαστηρίων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου