Βραβείο για το πετιμέζι Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-21, 19:34:33
Βραβείο για το πετιμέζι Πηλίου

Στο παραδοσιακό προϊόν του Πηλίου, το πετιμέζι από φιρίκια, απονεμήθηκε βραβείο ανώτερης γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας, (iΤQi). Το πετιμέζι παράγεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, σε αποκλειστική συνεργασία με τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε με θέρμη την εισήγηση, και το προϊόν εστάλη προς αξιολόγηση από τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς, που είναι ευρύτερα γνωστός από το εμπορικό σήμα ZAGORIN, στον διεθνή φορέα που εδρεύει στις Βρυξέλλες και συγκροτείται από ενώσεις καταξιωμένων σεφ και σομελιέ, εκπρόσωποι των οποίων απαρτίζουν και την αρμόδια επιτροπή γευσιγνωσίας.

Η βαθμολογία που έλαβε το πετιμέζι από τα φιρίκια Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Πηλίου» του Συνεταιρισμού Ζαγοράς ήταν αρκετά υψηλή και του απονεμήθηκε βραβείο ανώτερης γεύσης δύο χρυσών αστέρων, εντάσσοντάς το στα τρόφιμα που βραβεύτηκαν το 2018.

Πρόκειται για 100% συμπύκνωμα και φτιάχνεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης. Αποτελεί παραδοσιακή γλυκαντική ουσία της πηλιορείτικης γαστρονομίας γνωστή στους ανθρώπους εδώ και αιώνες και συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του μήλου.

Το σκούρο αυτό παχύρευστο ελιξίριο, «το μέλι των Κενταύρων», προσφέρει σε μεγάλο βαθμό ενέργεια και υψηλά ποσοστά σιδήρου και ασβεστίου. Ξεχωρίζει ως ένας «γλυκός» σύμμαχος για φυσικό σίδηρο στις περιόδους εγκυμοσύνης και θηλασμού, με έντονη αντικαταθλιπτική δράση. Είναι ένα τρόφιμο το οποίο μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από όλες της ηλικίες και τις κατηγορίες ανθρώπων, καθώς συμπληρώνει μια ισορροπημένη διατροφή σε θρεπτικά συστατικά.

Η βράβευση πιστοποιεί τη γεύση και την ποιότητά του, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα προϊόντα που παράγονται στον νομό Μαγνησίας.

Το προϊόν κυκλοφορεί σε διάφορα καταστήματα του τόπου αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει με μια σχετική διαδικτυακή αναζήτηση στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού Ζαγοράς, https://zagorin.gr/petimezi/.

Οι άνθρωποι που διοικούν και εργάζονται στον Συνεταιρισμό, αποκτούν ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στην εμπορική προώθηση του πετιμεζιού, που πρωτοκυκλοφόρησε από τον Συνεταιρισμό το 2016, αφού το βραβείο ανώτερης γεύσης θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματα αλλά και νοικοκυριά, ώστε να εντάξουν το προϊόν στις γαστρονομικές τους δραστηριότητες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=