ΤΟΠΙΚΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο «σπίτι» του τουρισμού

ανάληψη-ευθύνης-για-την-επίθεση-στο-σ-8741

Η «Πρωτοβουλία Αναρχικών» ανέβαλε την ευθύνη για την επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στο κτήριο Τουριστικής πληροφόρησης του δήμου Βόλου.

Με χθεσινή ανάρτησή της αναφέρει ότι: «Προχωρήσαμε στην ενέργεια αυτή, ως ελάχιστη μορφή αντιβίας απέναντι στην βία του καρκίνου που μας ασκείται, ενόψει της τουριστικής σεζόν θέλοντας να παρομοιάσουμε τις σπασμένες τζαμαρίες της βιτρίνας της πόλης με την πραγματική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι κάτοικοί της. Η κυριάρχη εικόνα που προωθείται προς τα έξω είναι η εξής: Λαμπάκια, ημιτελή έργα, τσιπουράδικα, κιτς φιέστιες γκλαμουριάς, άρτος και θεάματα.

Η πραγματική εικόνα όμως: Τσιμέντο, ανεργία, εργατικές δολοφονίες, αστυνομική καταστολή, φτώχια και καρκίνος».

Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα περί καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, η «Πρωτοβουλία Αναρχικών» λέει ότι «αυτό που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι ότι οι επιδιώξεις κάποιων τσιμεντοβιομηχάνων και δημάρχων είναι κομμάτι ενός ολόκληρου σχεδιασμού ενός συστήματος, αποτελέσματα του οποίου είναι: Ο καρκίνος, ο θάνατος, η εξαθλίωση.

Να μην καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην υποβάθμιση της υγείας και του περιβάλλοντος. Να μην περιμένουμε να χτυπήσει ο καρκίνος και την δική μας πόρτα, όπως έκανε και στον συγγενή μας, στην γειτόνισσα μας, στον συνάδελφο μας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου