Πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-19, 17:30:01
Πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου

Τη μνήμη των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει η Εκκλησία τη Δευτέρα 21 Μαΐου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο  Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, όπου αύριο  παραμονή της εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 12μ. θα πραγματοποιηθεί, στα προπύλαια του Ναού η επίσημη Υποδοχή της αριστεράς χείρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου.

Στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ’ ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Γεωργίου στην παραλία της πόλης, με κατεύθυνση στο μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.

Στις 9.30μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Πολιτιστική Μουσικοχορευτική εκδήλωση, με την συμμετοχή σαράντα (40) και πλέον Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τον φορέα Πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός». Θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι.

Πανηγυρίζουν στη Μαγνησία

Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί: Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου, όπου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος  θα πραγματοποιήσει κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Στο ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυναίνης αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Βασίλειος Ακριβόπουλος.

Στο ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού.

Στον ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 111Π.Μ. αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος.

Στο ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαράθου αύριο θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=