Νέα διάκριση για τον Δημοσθένη Δερελή

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-19, 17:17:46
Νέα διάκριση για τον Δημοσθένη Δερελή

Διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του μικρού σύγχρονου Αϊνστάιν. Ο λόγος για τον μόλις 12,5 ετών μαθητή, Δημοσθένη Δερελή, που φοιτά φέτος στην Α’ τάξη του ιδιωτικού γυμνασίου «Προμηθέας» και ήδη έχει στο ενεργητικό του μια σειρά διακρίσεων σε διαγωνισμούς.

Ο Δημοσθένης Δερελής πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι είναι ένας από τους διακριθέντες μαθητές στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου «Αριστοτέλης 2018». Η διάκριση του μαθητή της Α’ τάξης έγινε γνωστή πριν από τρεις ημέρες στο σχολείο του.

Αναδείχθηκε 3ος σε επίπεδο Μαγνησίας και 8ος σε επίπεδο Θεσσαλίας, στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η συγκεκριμένη διάκριση δεν είναι η μοναδική για τον Δημοσθένη Δερελή, που μπορεί να λύνει μέσα σε δευτερόλεπτα και με μεγάλη ευκολία τον κύβο του Ρούμπικ.

Προσφάτως είχε κατακτήσει το α’ βραβείο στον διαγωνισμό μαθηματικών του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο Ευκλείδης».

Η σχέση του με τις θετικές επιστήμες έχει ξεκινήσει από την ηλικία του δημοτικού. Σύμφωνα με τη μητέρα του, από το δημοτικό ακόμη, παρουσίασε κλίση στις θετικές επιστήμες. Εχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής και αντίστοιχα έχει διακριθεί.

Το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται όμως μόνο στα μαθηματικά και στη φυσική. Σε ηλικία 12 ετών αποφοίτησε από τη Σχολή Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Σχόλια
Έξυπνο προβληματάκι.
Για τον αγαπητό μας Δημοσθένη: Ποιον αριθμό αφαιρούμε από το 24 και το μισό του εαυτού του και αφήνει υπόλοιπο το μισό του μισού του. Λύνεται με μαθηματικά Α τάξης Γυμνασίου. Εύχομαι να γίνει αστροφυσικός. Και επειδή του αρέσει η φυσική του βάζω ένα πρόβλημα για το μέλλον: Έχουμε μια μεταλλική σφαίρα η οποία δεν είναι συμπαγής, αλλά έχει κενό χώρο. Τι δεδομένα χρειάζεται ο Δημοσθένης για να μπορέσει να υπολογίσει τον όγκο του κενού της σφαίρας.
Σούλιος Οδυσσέας - 2018-05-20 11:51:15
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=