Η Αλέκα Παπαρήγα σε εκδήλωση στον Βόλο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-18, 14:29:39
Η Αλέκα Παπαρήγα σε εκδήλωση στον Βόλο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Η επίδραση των σοσιαλιστικών ιδεών και του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου – πρώτες δεκαετίες» διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαϊου, στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Κορδάτος», του κτιρίου Παπαστράτος, στην παραλία του Βόλου και ομιλήτρια θα είναι το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στην είσοδο του κτιρίου του «Θόλου» θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Επίσης όσοι παρευρεθούν θα μπορέσουν να προμηθευτούν αναμνηστικό – ανατύπωση του φύλλου του «Ριζοσπάστη» της 20ης Φεβρουαρίου 1922 με αφιέρωμα από τον έναν χρόνο από την εργατική εξέγερση στο Βόλο. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα – αφιέρωμα σε μελοποιημένα ποιήματα κομμουνιστών λογοτεχνών.

Με αφορμή την εκδήλωση, σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής: "Κατά τη διάρκεια των 100 χρόνων ηρωικής ζωής και δράσης του, το ΚΚΕ, έχει πιστέψει ακράδαντα στο δικαίωμα και στη δυνατότητα της εργατικής τάξης να γνωρίσει και να αλλάξει τον κόσμο. Από την ίδρυσή του παλεύει για την ανάπτυξη του μορφωτικού επιπέδου και των επιστημονικών γνώσεων των εργατών και των εργατριών. Πρωτοστατεί στην πολιτιστική τους ανάπτυξη, την καλλιέργεια του αισθητικού τους κριτηρίου, των φυσικών και πνευματικών ικανοτήτων τους.

Κομμουνιστές καλλιτέχνες, ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικοί, μουσικοί,  επιστήμονες συνέβαλαν αποφασιστικά στην πολιτιστική δημιουργία και σε ζητήματα αναβάθμισης της ουσιαστικής μόρφωσης του λαού. Συνέχισαν, τοποθετώντας στις γερές βάσεις του επιστημονικού κομμουνισμού, τη σπουδαία δράση των δημοτικιστών, των «αθεϊστών» και των υπόλοιπων πρόδρομων σοσιαλιστών.

Έχουμε πλούσια ιστορία στο Βόλο, την περίοδο της ίδρυσης του ΚΚΕ. Ήταν καθοριστική η συμβολή των σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών ιδεών στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος της πόλης. Ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού ρεύματος στους εργάτες και τις εργάτριες. Αυτή την ιστορία, τα διδάγματα για το σήμερα, θέλουμε να τα αναδείξουμε στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της πανελλαδικής δραστηριότητας «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» προς τιμήν των 100 χρόνων αταλάντευτης πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης, ιδιαίτερα τους νεότερους στην ηλικία, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Να μάθουν από την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ στο Βόλο. Να έρθουν σε επαφή με την αδιαμφισβήτητη υπεροχή των κομμουνιστικών ιδεών".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=