ΤΟΠΙΚΑ

Στο Κτηματολόγιο Πήλιο και Ν. Ιωνία

στο-κτηματολόγιο-πήλιο-και-ν-ιωνία-472511

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ένα πολύ μεγάλο μέρος του Πηλίου περιλαμβάνονται στους άμεσους σχεδιασμούς της Κτηματολόγιο ΑΕ για το σχεδιασμό των επόμενων προγραμμάτων κτηματογράφησης, ως συνέχεια της απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος για την κήρυξη του υπολοίπου της χώρας που είναι υπό κτηματογράφηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης αφορά σε 263 περιοχές (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ) σε 19 νομούς της χώρας, με την κτηματογράφηση των οποίων θα καταχωριστούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα και θα καταγραφούν περίπου 2 εκατ. δικαιώματα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προκήρυξη των επόμενων μελετών, με σκοπό την σταδιακή ένταξη και των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι το 2020. «Με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε και το οποίο θα κατατεθεί ως το τέλος του έτους στοχεύουμε στην ολοκλήρωση της σύνταξης του κτηματολογίου στο υπόλοιπο της χώρας εντός μίας 10ετίας. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε άμεσα στη διαβούλευση και εν συνεχεία την προκήρυξη της μελέτης κτηματογράφησης των 263 νέων περιοχών», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ, κ. Α. Αρβανίτης. Η προκήρυξη του διαγωνισμού των μελετών κτηματογράφησης που θα αναδείξει τους αναδόχους του νέου προγράμματος αναμένεται στις αρχές του 2011. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κτηματολόγιο Α.Ε στον προγραμματισμό εκτός από το Δήμο Νέας Ιωνίας μπαίνουν και οι παρακάτω πρώην Κοινότητες του Νομού Μαγνησίας :Αγίου Βλασίου, Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς,Ανηλίου, Άνω Λεχωνίων, Αφετών, Βυζίτσης,Διμηνίου, Δράκειας, Ζαγοράς, Ιωλκού, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Κισσού, Λαμπινούς, Μακρινίτσης, Μακρυρράχης , Μηλεών, Μουρεσίου, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Ξορυχτίου, Πινακατών, Πορταριάς, Σταγιατών, Συκής και Τσαγκαράδας.

Ο κ. Γιώργος Δεμιρίδης τοπογράφος μηχανικός και μελετητής σε προγράμματα κτηματογράφησης που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, χαρακτήρισε την είδηση ως θετικό γεγονός . Το Κτηματολόγιο, είπε, είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα. Στο Δήμο Νέας Ιωνίας τα δικαιώματα ιδιοκτησίας εκτιμώνται ότι είναι 45.000 περίπου (σ.σ.: Στο Δήμο Βόλου ο αντίστοιχος αριθμός είναι 155.000). Όσον αφορά στις πρώην Κοινότητες, ο προγραμματισμός της Κτηματολόγιο Α.Ε. φαίνεται πώς έρχεται να κλείσει όλη τη διοικητική ενότητα του νέου Καλλικράτειου Δήμου Βόλου, το νέο Καλλικράτειο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και ένα σημαντικό κομμάτι του νέου Δήμου Νοτίου Πηλίου. Είναι μία αρκετά δύσκολη περιοχή, είπε καταλήγοντας ο κ. Δεμιρίδης, μεγάλο τμήμα της οποίας είναι δασική.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου