ΤΟΠΙΚΑ

Ασπίδα για τον Βολιώτη επαγγελματία που χάνει το σπίτι του για 45.000€

ασπίδα-για-τον-βολιώτη-επαγγελματία-π-14447

«Ήθελα να συνεργαστώ, να κρατήσω το σπίτι μου. Είναι το μοναδικό ακίνητο που έχω. Δεν ήθελα να μου χαριστεί τίποτα. Ήταν όμως, προσχεδιασμένο».

Τα παραπάνω επισήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Στέκι Αλληλεγγύης ο 38χρονος Βολιώτης επιχειρηματίας Ηλίας Βαγδούτης, ο οποίος σήμερα Τετάρτη κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης και κύριας κατοικίας του για οφειλή ύψους 42.395,54 €.

Ο κ. Βαγδούτης παρευρέθηκε χθες και μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν συλλογικότητες και φορείς στο Στέκι Αλληλεγγύης, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι σε συμβολαιογραφείο στη Λάρισα, στην Κούμα 4, με στόχο να αποτραπεί ο πλειστηριασμός και να σωθεί η κατοικία του επαγγελματία.

Ο κ. Βαγδούτης μένει στο σπίτι με την άνεργη μητέρα του, η οποία είναι διαζευγμένη, και από το 2005 κατάφερνε να αποπληρώνει το στεγαστικό δάνειο που είχε λάβει. Εντούτοις, το 2012 λόγω της κρίσης άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολία.

Μετά την απόρριψη της αίτησής του για την ένταξη στο Νόμο Κατσέλη, πριν από 1,5 μήνα, προσπάθησε να ρυθμίσει την οφειλή του. Δέχτηκε να πληρώνει κάθε μήνα μέχρι τα 72του χρόνια μηνιαία δόση 420 ευρώ και να καταθέσει προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ για ρύθμιση δανείου ύψους 300.000 ευρώ αν και τα πρώτα εφτά χρόνια είχε αποπληρώσει τις 100.000 ευρώ, οι οποίες όμως αποδείχτηκε ότι αφορούσαν τόκους και προσαυξήσεις.

Ωστόσο, η Τράπεζα ζήτησε να καταβάλει άλλα 4.000 ευρώ για να προχωρήσει η ρύθμιση.

«Ήθελα να συνεργαστώ να κρατήσω το σπίτι. Είναι το μοναδικό ακίνητο που έχω. Δεν ήθελα να μου χαριστεί τίποτα», είπε ο ίδιος μιλώντας στη συνέντευξη.

«Στη Τράπεζα δεν ήταν αξιόπιστοι. Είναι όλα προσχεδιασμένα», πρόσθεσε.

Εάν σήμερα δεν βγει στο σφυρί το ακίνητό του, ο επαγγελματίας θα ψάξει να βρει νόμιμους τρόπους για να πληρώσει. Αν βγει σε πλειστηριασμό, τότε, όπως είπε, δεν ξέρει τι θα κάνει.

Φορείς και Συλλογικότητας της Μαγνησίας και της Λάρισας είναι δίπλα στον επαγγελματία.

Η συντονίστρια από το Στέκι, Μαρία Νεοφώτιστου, τόνισε ότι «θα είμαστε πιστοί στις αρχές μας και θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες που θα έχουν ανάγκη».

«Θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, ώστε ο κόσμος να σηκωθεί από τον καναπέ. Σήμερα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τα πράγματα είναι διαφορετικά απ’ ότι με τους συμβατούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία. Χρειαζόμαστε ο κόσμος να σταθεί δίπλα μας», συνέχισε η ίδια.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΜ, μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων, όπως της Λαϊκής Συνέλευσης του Αγ. Νεκταρίου και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας κατά των Πλειστηριασμών.

Ο κ. Γιάννης Μπάλλας τόνισε ότι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση έλεγε ψέματα όταν έλεγε ότι δεν θα εκπλειστηριαστούν πρώτες κατοικίες.

Ο κ. Μιχάλης Παπαϊωάννου από την Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας κατά των Πλειστηριασμών είπε ότι «θα σταθούμε δίπλα στον πολίτη», κι εξήρε την επαγγελματία που είχε το ψυχικό σθένος να βγει και να μιλήσει.

Ο πλειστηριασμός ακινήτων πρώτης κατοικίας δοκιμάζει το κοινό αίσθημα και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Τόπας, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, η οποία καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες να μετακινηθούν στη Λάρισα και να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό.

«Τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πίσω», είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες που κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς είναι πολλοί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου