ΤΟΠΙΚΑ

Δεν τελειώνουν τα περιοριστικά μέτρα

δεν-τελειώνουν-τα-περιοριστικά-μέτρα-851206

Ισως πολύ σύντομα αποδειχθεί για την κυβέρνηση ότι τελικά θα είναι περισσότερο από απαραίτητη η συγκρότηση μίας επικοινωνιακής ομάδας. Εκείνης δηλαδή που θα έχει το δύσκολο έργο να περνάει στα «μαλακά» στην κοινή γνώμη τα αγκάθια της κυβερνητικής πολιτικής. Περίπου να παρουσιάζει το «μαύρο» για «άσπρο», έχοντας το μυαλό στις εκλογικές σκοπιμότητες, μέρες που ρχονται.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης το ζήτησε για το θέμα των ομολόγων, όμως θα χρειαστεί ένα «μαγικό ραβδί» για να περάσει χωρίς επιπτώσεις στους πολίτες η επερχόμενη απόφαση για νέο σφίξιμο της οικονομικής πολιτικής. Νέος περιορισμός της εισοδηματικής πολιτικής και αύξηση των φορολογικών εσόδων την επόμενη τετραετία.
Η δημοσιευθείσα χθες έκθεση εαρινών εκτιμήσεων της Ε.Ε. δείχνει ότι οι αρχικές προβλέψεις για τη μείωση του ελλείμματος δεν επαληθεύονται. Ο ρυθμός μείωσης δεν πείθει για τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων. Την ίδια στιγμή η αλχημεία Αλογοσκούφη για την αναθεώρηση προς τα επάνω του ΑΕΠ, επιβαρύνει περισσότερο το προς κάλυψη έλλειμμα.
Δεν αποκλείεται αύριο κιόλας να ζητηθεί από την κυβέρνηση να προβεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων περιορισμού του ελλείμματος, κάτι που μεταφράζεται σε περικοπές δαπανών και αύξηση των φόρων σε μια κρίσιμη προεκλογική χρονιά.
Η αποκάλυψη της πραγματικότητας στην οικονομία και κυρίως η επιβεβαίωση της αδυναμίας της κυβέρνησης να υλοποιήσει όσα είχε υποσχεθεί, έρχεται να μεγαλώσει τα αρνητικά σημεία που ίσως κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου