ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Αυτό το τηλεοπτικό πλάνο ήταν όλα τα λεφτά. Ο Αλογοσκούφης να περπατά στο κτίριο της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, το κεφάλι να είναι μονίμως καρφωμένο κάπου στο ταβάνι, το ένα χέρι στην τσέπη και με χαμόγελο αυταρέσκειας. Πίσω του ένας βοηθός κουβαλώντας δύο τεράστιους χαρτοφύλακες, προφανώς με οικονομικά στοιχεία. Μεγαλείο…

Μέχρι το σημείο που ο φακός ζουμάρει, και στο σακάκι ξεχωρίζεις έναν… λεκέ! Πάει, χάλασε όλη την εικόνα του.
Ετσι ακριβώς όπως αρχίζει να φαίνεται ένα λέκιασμα της εικόνας του και στα γκάλοπ που έρχονται. Ο κόσμος μιλάει πλέον για ευθύνες του υπουργού Οικονομίας στο σκάνδαλο των ομολόγων.

Πόσο χοντρά έπρεπε να τα πει ο Βαρβιτσιώτης για να καταλάβει ο Τσιτουρίδης ότι όχι απλώς αυτόν εννοούσε αλλά του μετέφερε και το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να φροντίσει τον κήπο το σπιτιού του; Με κάθε τρόπο του το «λέει» ο Καραμανλής, αλλά ο υπουργός Απασχόλησης δεν παραιτείται με τίποτα.

Οταν ακόμη και κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολογεί ότι τα ομόλογα αγοράστηκαν υπερτιμημένα, δεν «αδειάζει» τον Τσιτουρίδη;
Ας τον βάλουν και «σημαία» στις εκλογές, να χαρεί ο κοσμάκης.

Κρείττον το σιγάν… Διότι, άμα δεν ξέρεις, βγαίνεις να εντυπωσιάσεις καταγγέλλοντας ιδιωτικά συμφέροντα που υποσκάπτουν την θέση της υπηρεσίας και μετά λίγες μέρες, εκ των πραγμάτων, η υπηρεσία αναγνωρίζει με υπογραφή ότι αυτά τα συμφέροντα θα σώσουν την κατάσταση.

Χαρά να δείτε ο Βούλγαρης. Που του ετοίμασαν εκδρομή-έκπληξη χωρίς να ξέρει τίποτα ο ίδιος στο… Πουρί! Με παγούρια για τη Λαγωνίκα.

Εμπειρο τοπικό στέλεχος της ΝΔ είναι μάλλον προβληματισμένος για το αν θα μπορέσει η τοπική οργάνωση να ξεπεράσει σύντομα τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί. «Χρειάζεται αποφασιστική στάση και… τσαμπουκάς» λέει, ως συνταγή υπέρβασης της κρίσης, «αλλά δεν το βλέπω».

Ας μας επιτραπεί μία απλή γνώμη, προς τους συναδέλφους τεχνικούς του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Το μοντάζ, όταν απαιτείται, το χρησιμοποιούμε και για να προστατεύσουμε κάποιους ανθρώπους που μας μιλάνε. Κόβοντας τα λάθη τους, ιδίως όταν είναι πάνω από τις δυνάμεις τους να τα αποφύγουν. Δεν εκθέτουμε συνομιλητές…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου