ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το μαχαίρωμα 28χρονης στη Ν.Ιωνία

δίωξη-σε-βαθμό-κακουργήματος-για-το-μα-17077

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου, στον 31χρονο Αλβανό που επιτέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα με μαχαίρι επιφέροντας πολλαπλά τραύματα στην 28χρονη Βολιώτισσα πρώην σύντροφό του και μητέρα του 4χρονου γιου τους.

Ο δράστης, που το βράδυ κρατήθηκε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Βόλου συνοδεία αστυνομικών για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Ο ίδιος έμοιαζε -σύμφωνα με πληροφορίες- να μην έχει συνειδητοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται λόγω των πράξεών του και… χαμογελούσε.

«Μαλώσαμε. Λάθος», φέρεται να δήλωσε στην Εισαγγελία Βόλου, ο κατηγορούμενος ο οποίος σόκαρε την Παρασκευή τον Βόλο με το αιματηρό επεισόδιο. Η 28χρονη Βολιώτισσα πρώην σύντροφός του εξακολουθεί να βρίσκεται νοσηλευόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ευτυχώς όμως η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο 31χρονος παραπέμφθηκε ακολούθως για να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βόλου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Ισχυρίζεται ότι η αιτία του άγριου τσακωμού, που κατέληξε με την 28χρονη να πέφτει αιμόφυρτη στην είσοδο πυλωτής πολυκατοικίας, ήταν το παιδί.

Ο δράστης υποστηρίζει ότι η παθούσα εγκατέλειψε τον γιο της από τα Χριστούγεννα και ότι από τότε αρνείται να τον δει. Αυτός υποστηρίζει ότι ήταν και ο λόγος που την επισκέφτηκε στο σπίτι της αδερφής της, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές, όμως υποστήριξε ότι εκείνη αρνούνταν.

Ο κατηγορούμενος πάντως, δεν φέρεται να μπόρεσε να δώσει καμία επαρκή εξήγηση γιατί κουβαλούσε μαζί του μαχαίρι, το οποίο σημειωτέον δεν έχει εντοπιστεί και γι’ αυτό δεν έχει κατασχεθεί και από την Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι το αιματηρό επεισόδιο συνέβη σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία. Κάτοικοι στην οδό Ιασονίδου και Ελλησπόντου έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτα βίαιου περιστατικού.

Ο 31χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στην 28χρονη τραυματίζοντάς την στο λαιμό, την πλάτη και τα χέρια. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και ξαφνικά ο δράστης αποχωρούσε από τον τόπο του επεισοδίου με το αυτοκίνητό του, έχοντας μαζί του ένα παιδί. Είχε μαζί του τον γιο του, ένα αγοράκι ηλικίας 4 ετών, το οποίο είδε με τα ίδια του τα μάτια τους γονείς του να τσακώνονται άγρια, και ύστερα τη μητέρα του να πέφτει στο πάτωμα αιμόφυρτη. Η είσοδος της πυλωτής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε γεμίσει αίματα.

Η 28χρονη δεν έχει ακόμη μιλήσει για το περιστατικό στην Αστυνομία. Η παθούσα συνεχίζει να νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, φέρεται να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σπίτι της όταν είδε στο κινητό της που είχε ξεχάσει σε κάποιο σημείο αναπάντητες κλήσεις.

Επισκέφτηκε ακολούθως την αδερφή της που την ενημέρωσε ότι ο 31χρονος την αναζητούσε, και αντιλαμβανόμενη ότι ο πρώην σύντροφός της βρισκόταν κάτω από την πολυκατοικία, κατέβηκε για να του ζητήσει να φύγει.

Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμαστεί για την απολογία του στην ανακρίτρια Βόλου. Όταν συνελήφθη, βρισκόταν στο σπίτι του. Ο αδερφός του για να τον δικαιολογήσει φέρεται να υποστήριξε ότι ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου