ΤΟΠΙΚΑ

Eνταση στις εκλογές της ΝΔ- 20 ΡΟΜΑ επιχείρησαν να ψηφίσουν με σταυρωμένα ψηφοδέλτια

eνταση-στις-εκλογές-της-νδ-20-ρομα-επιχεί-17507

«Μπλόκο» σε ΡΟΜΑ που ήθελαν να ψηφίσουν με σταυρωμένα ψηφοδέλτια από την Εφορευτική Επιτροπή της ΝΟΔΕ Μαγνησίας- 600 μέλη της ΝΔ ψήφισαν ήδη στον Βόλο, στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας και Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής.

Ειδικότερα, ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τοπικών κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας, όταν περίπου 20 Ρομά από την περιοχή του Αλιβερίου, επιχείρησαν να ψηφίσουν, έχοντας όμως στα χέρια σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Μόλις προσέγγισαν την Εφορευτική Επιτροπή, το μέλος της Επιτροπής Γρηγόρης Ιγγλέσης, ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία καταγγέλλοντας ότι «κυκλοφορούν σταυρωμένα ψηφοδέλτια, παρά τις αυστηρές συστάσεις που έγιναν τόσο από τη ΝΕΦΕ όσο και κεντρικά από την Αθήνα, να περιφρουρηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας», όπως είπε. Το συμβάν έληξε με την αποχώρηση των ΡΟΜΑ, οι οποίοι φυσικά αποχώρησαν άπραγοι, αφού δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Νούσιας, όταν ρωτήθηκε από τον Ταχυδρόμο σχετικά με το συμβάν, επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός. Υποστήριξε ότι επρόκειτο για ένα μόνο ψηφοδέλτιο σταυρωμένο και διαβεβαίωσε πως η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή θα περιφρουρήσει μέχρι τέλους τη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι, η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Μέχρι στιγμής, στο ΕΚΒ όπου έχουν στηθεί τρεις κάλπες έχουν ψηφίσει περίπου 600 άτομα. Η προσέλευση είναι μαζική, γεγονός που έχει προκαλέσει ευφορία στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης. Η ψηφοφορία στον υπόλοιπο Νομό κυλά ήρεμα, χωρίς προβλήματα.

Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται, στην μάχη για την εκλογή προέδρου στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Υποψήφιοι είναι ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δήμος Νταόπουλος και ο Νίκοςς Αθανασάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου