ΤΟΠΙΚΑ

Αποδείξεις για το έγκλημα

αποδείξεις-για-το-έγκλημα-851206

Θα ήταν μια συνηθισμένη επιστημονική ημερίδα αυτή του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου την προηγούμενη Παρασκευή, αν προς το τέλος της δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία σοκάρουν και για τα οποία θα ενημερωθείτε σε σχετικό ρεπορτάζ του σημερινού «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» σχετικά με την κατανάλωση εισπνεόμενων φαρμάκων που σχετίζονται με προβλήματα του αναπνευστικού από ευρύτατη μερίδα του πληθυσμού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.
Ο Βόλος λοιπόν ξεπέρασε την Κοκκινιά, το Καματερό και το Πέραμα, άφησε πίσω του την Κοζάνη και το Αμύνταιο, ξεπεράσαμε τη Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο, ακόμα και τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, αλλά και το κέντρο της Αθήνας. Είναι θλιβερή αυτή η πρωτιά της κατανάλωσης φαρμάκων για προβλήματα του αναπνευστικού. Γίνεται ακόμα οδυνηρότερη, αν συνυπολογιστεί ότι η υπόθεση αφορά νέους ανθρώπους και παιδιά.
Ασφαλώς δεν έγιναν ξαφνικά οι Βολιώτες αρειμάνιοι καπνιστές, ούτε μόνο στη δική μας πόλη κυκλοφορούν αυτοκίνητα και καταγράφεται κυκλοφοριακό. Ασφαλώς ο Βόλος δεν είναι η μοναδική πόλη με θάλασσα και κατ’ επέκταση υγρασία, ούτε η μοναδική που στις πλάτες της βρίσκεται ένα βουνό.
Ακόμα, ακόμα δεν υποστήριξε η τοπική κοινωνία στο σύνολό της ότι πρέπει να κλείσουν οι βιομηχανίες. Αν χρειαστεί να μετεγκατασταθούν εκτός κατοικημένης περιοχής, γιατί τώρα βρίσκονται εντός, αν πρόκειται για τη δημόσια υγεία να γίνει. Όμως το να υποστηρίζουν αυτοί που κερδίζουν δισεκατομμύρια ότι δεν τους συμφέρουν τα υβριδικά φίλτρα και να υπάρχουν ντόπιοι παράγοντες που το υποστηρίζουν ισοδυναμεί με έγκλημα κατά του τόπου και των πολιτών του. Φτάνει πια. Λύση εδώ και τώρα!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου