ΤΟΠΙΚΑ

Στα 91 τα οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια στη Μαγνησία

στα-91-τα-οργανικά-κενά-στην-πρωτοβάθμια-18025

Ενενήντα ένα οργανικά κενά καταγράφονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Στον απόηχο της συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της τοπικής διεύθυνσης, διεκδικώντας από τον διευθυντή Γιώργο Πολύζο την άμεση καταγραφή των κενών οργανικών θέσεων και τη διεκδίκηση από την περιφερειακή διεύθυνση και το υπουργείο της κάλυψής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο ακόμη και μετά τις υπηρεσιακές μεταβολές υφίστανται οργανικά κενά: 9 δασκάλων (2 στο Πουρί, 2 στη Μακρυράχη, 3 στο Τρίκερι και 2 στο Προμύρι), 50 στην ειδική αγωγή και 32 στις ειδικότητες (πληροφορικής, γερμανικών, καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής).

«Απαιτούμε τα οργανικά κενά να καλυφθούν από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό», σημείωσε ο κ. Μούσιος, χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τη μετάθεση των μόνιμων διορισμών σε βάθος τριετίας από το 2019 στο 2022.

Ο σύλλογος έθεσε υπόψη του υφυπουργού και το ζήτημα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση, και μολονότι εργάζονται κανονικά στα σχολεία δεν τους έχουν αποδοθεί οργανικές θέσεις.

Εθεσαν επίσης ζήτημα πρόσληψης επιπλέον εκπαιδευτικών στα νησιά για να καλύπτονται τυχόν άδειες εκπαιδευτικών αλλά και θέμα αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών. Για το ζήτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, υποστήριξαν ότι η μη εφαρμογή του καθολικά είναι καθαρά ευθύνη του υπουργείου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου