ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψε σκρατς και πήγε να εισπράξει τα κέρδη από πρακτορεία της Ν.Ιωνίας

εκλεψε-σκρατς-και-πήγε-να-εισπράξει-τα-18443

Εναν πρωτότυπο, ομολογουμένως, τρόπο για να αποκτήσει γρήγορο κέρδος σκαρφίστηκε ένας 20χρονος Ρομά, ο οποίος βεβαίως συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου μετά τη διάρρηξη ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ στον Βόλο και την απόπειρα απάτης σε βάρος άλλων δύο ιδιοκτητών πρακτορείων στη Νέα Ιωνία.

Ο 20χρονος αποφάσισε να κλέψει ξυστά από πρακτορείο ΟΠΑΠ με σκοπό να εισπράξει από άλλα πρακτορεία τα κέρδη, και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του την Τετάρτη τα ξημερώματα χτυπώντας σε πρακτορείο στον Βόλο, από το οποίο αποχώρησε έχοντας μαζί του 1.450 στιγμιαία κρατικά λαχεία ξυστά. Όμως, τα τυχερά σκρατς όχι μόνο δεν έφεραν τα πολυπόθητα κέρδη, αλλά εγκλώβισαν τον …ποντικό σε παγίδα.

Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ έχουν τη δυνατότητα να ακυρώνουν τα τυχερά δελτία σε περιπτώσεις κλοπών, πράγμα που δεν γνώριζε ο δράστης, όταν προχθές Πέμπτη παρουσιαζόταν σε πρακτορεία στη Νέα Ιωνία για να εισπράξει τα κέρδη. Ο «ποντικός» βρέθηκε τελικά με χειροπέδες στα χέρια και πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό, εξόχως επιβαρυντικό για τη δράση του.

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου όπου οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ο 20χρονος Ρομά, δεν μπορούσε να πείσει το δικαστήριο. Έλεγε ότι αγόρασε από Αλβανό τα σκρατς και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή ούτε στην κλοπή ούτε στην απόπειρα απάτης.

Από την περαιτέρω προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου όμως είχε διαπιστωθεί ότι ο κατηγορούμενος, ξημερώματα της Τετάρτης διέρρηξε την πόρτα πρακτορείου ΟΠΑΠ στον Βόλο με αιχμηρό αντικείμενο και έκλεψε ξυστά – σκρατς συνολικής αξίας 3.135 ευρώ.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη παρουσιάστηκε μεσημεριανές ώρες σε δύο πρακτορεία στη Νέα Ιωνία και ζήτησε να πληρωθεί για τα τυχερά δελτία, τα οποία όμως είχαν ακυρωθεί.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να βρουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και να τον συλλάβουν στο Αλιβέρι. Είχαν στην κατοχή τους πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραφε τις ενέργειες του κλέφτη.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας ιδιοκτήτης πρακτορείου και ένας αστυνομικός.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 20χρονο σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου