ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάστηκε ο 26χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος φορτηγό στον Βόλο

καταδικάστηκε-ο-26χρονος-που-οδηγούσε-μ-19210

Hπιε κρασί κι ενώ ήταν υπό την επήρεια μέθης έπιασε τιμόνι και μάλιστα φορτηγού αυτοκινήτου. Ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 26χρονο Βολιώτη, που κατελήφθη χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ο μεθυσμένος οδηγός κρατήθηκε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. «Ήμουν σε ταβέρνα. Ήμουν χάλια και δεν κατάλαβα πόσο ήπια», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, ο οποίος στο αλκοτέστ της Τροχαίας Βόλου βρέθηκε να οδηγεί έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 2,23 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Το δικαστήριο δεν προχώρησε στην αφαίρεση των στοιχείων του οδηγού, καθώς προέκυψε ότι το φορτηγό που οδηγούσε ο 26χρονος ανήκε στον γαμπρό του και αναγνώρισε τριετή αναστολή στην ποινή, λόγω του ότι ο καταδικασθείς δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις.

«Από εδώ και πέρα να δείχνετε πολύ μεγάλη προσοχή», ήταν η προτροπή προς τον καταδικασθέντα της προέδρου του Αυτοφώρου, ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας έδρας εξήγησε νωρίτερα ότι η κατανάλωση αλκοόλ στην οδήγηση διώκεται ποινικά για προστασία του δημοσίου συμφέροντος αλλά και για τον ίδιο τον οδηγό που κάνει παράβαση. Τόνισε δε, ότι αν υπάρξει υποτροπή τότε θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής στη στερητική της ελευθερίας ποινής.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου