24.000 προσλήψεις αναπληρωτών εξήγγειλε από το Βόλο ο Υφ.Παιδείας

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-11, 14:21:23
24.000 προσλήψεις αναπληρωτών εξήγγειλε από το Βόλο ο Υφ.Παιδείας

Στο ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών από το νέο σχολικό έτος αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νομό.

Οπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Παιδείας, "φέτος έγιναν περί τις 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. Το νέο σχολικό έτος εκτιμούμε ότι θα προχωρήσουμε σε περισσότερες από 24.000 προσλήψεις αναπληρωτών».

Αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ο κ. Μπαξεβανάκης μετέθεσε για τον Σεπτέμβριο τις ανακοινώσεις δια στόματος υπουργού για τους μόνιμους διορισμούς στα σχολεία και όπως είπε, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα, ο αριθμός και το σύστημα προσλήψεων που πάντως δεν θα είναι με γραπτό διαγωνισμό αλλά με βάση την προϋπηρεσία.

Επιπρόσθετα, ο Υφ. Παιδείας διαβεβαίωσε τον εκπαιδευτικό κόσμο ότι καμία θέση δεν κινδυνεύει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Επαναφέραμε 2.500 εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Καμία θέση εργασίας δεν κινδυνεύει. Αλλωστε ο αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών δείχνει ότι υπάρχουν ανάγκες για πρόσληψη εκπαιδευτικών».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=