ΤΟΠΙΚΑ

Διαθεματικότητα και θεατρικό παιχνίδι

διαθεματικότητα-και-θεατρικό-παιχνί-851206

Σεμινάριο με θέμα “Διαθεματικότητα και Θεατρικό Παιχνίδι” θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28 και 29 Απριλίου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου,με εισηγητή τον Βαγγέλη Κτιστόπουλο. Η εν λόγω διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο του ΚΟΔΒ και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Με εργαλείο την θεατρική πράξη και την δραματική τέχνη σε όλες τις μορφές, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν να προσεγγίζουν ή να εμπεδώνουν ή να επιτυγχάνουν τους εκπαιδευτικούς στόχους που είτε θέτουν είτε προκύπτουν μέσα από σχέδια εργασίας. Τέλος, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δουν πώς αυτοί οι στόχοι μπορούν να εκτείνονται σε διαφορετικά θεματικά πεδία που όλα συναντώνται μέσα στην θεατρική πράξη.
Ο Βαγγέλης Κτιστόπουλος αποφοίτησε ως νηπιαγωγός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εργάζεται ως διευθυντής-νηπιαγωγός στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου Βόλου, στην Νεάπολη και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα αυτά έχουν γίνει σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, την ΙΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κλπ. Ο εισηγητής του επικείμενου σεμιναρίου έχει παρακολουθήσει ανάλογες διοργανώσεις με θέμα το θέατρο, το θεατρικό παιχνίδι, την αφήγηση κλπ. Εχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και είναι ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ομάδα Δημιουργικής Ψυχαγωγίας Σουσάμι Ανοιξε” με το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλές κουκλοθεατρικές παραστάσεις και δρώμενα.
Στο πλούσιο βιογραφικό του Βαγγέλη Κτιστόπουλου καταγράφεται επίσης η δράση του ως εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού στο Στέκι Παιδιού του Δήμου Βόλου, όπου διετέλεσε και υπεύθυνος χώρου, αλλά και ως εισηγητή θεμάτων σχετικών με την Δραματική τέχνη, σε διάφορα συνέδρια. Εχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το μάθημα “Η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση”, καθώς και αναλόγου θέματος μαθήματα σε διάφορα ΙΕΚ. Το δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 30 Ευρώ, υπεύθυνη των μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων είναι η Ελένη Ιωαννίδου (τηλ 6936676858) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Μεταμορφώσεως 1, τηλέφωνο 2421039594 και 36992.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου