ΤΟΠΙΚΑ

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κατοικία Βολιώτη για οφειλή 42.000€

σε-ηλεκτρονικό-πλειστηριασμό-κατοικ-19905

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που υπήρχαν σε μέλη συλλογικοτήτων, ότι βγαίνει στο σφυρί πρώτη και κύρια κατοικία οφειλέτη στον Βόλο. Με εντολή Τράπεζας εκποιείται το σπίτι ενός 38χρονου ελεύθερου επαγγελματία, για οφειλή ύψους 42.000 ευρώ!

Πρόκειται για τον δεύτερο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτου στον Βόλο και δυστυχώς αυτός δεν αφορά σε επαγγελματικό χώρο αλλά σε πρώτη και κύρια κατοικία. Ο πρώτος πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για προχθές και ανεστάλη, καθώς ο οφειλέτης πέτυχε να ρυθμίσει τις οφειλές του με την Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλειστηριασμός του ακινήτου του 38χρονου Βολιώτη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Λάρισα. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον ελεύθερο επαγγελματία και συνομίλησε μαζί του.

Η προσπάθεια που έκανε το τελευταίο διάστημα να ρυθμίσει την οφειλή του και να σώσει το μοναδικό ακίνητο που έχει ως περιουσιακό του στοιχείο, τινάχθηκε στον αέρα, όταν η Τράπεζα ζήτησε επιπλέον ποσό για προκαταβολή ύψους 4.000 ευρώ.

Ο 38χρονος είχε συμφωνήσει να πληρώσει προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ και μηνιαίες δόσεις ύψους 420 ευρώ μέχρι τα 72 του χρόνια. Εντούτοις, την τελευταία στιγμή, η Τράπεζα τον ενημέρωσε ότι για να επιτευχθεί ο διακανονισμός χρειάζεται να καταθέσει ένα επιπλέον ποσό ύψους 4.000 ευρώ. Ο 38χρονος όμως δεν είχε τη δυνατότητα να το καταβάλει.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας είχε λάβει στεγαστικό δάνειο το 2004, αρκετά δηλαδή χρόνια πριν ξεκινήσει η οικονομική κρίση. Εντούτοις, λόγω της οικονομικής δυσμένειας δεν μπόρεσε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του από το 2012 και μετά.

Όλες οι δόσεις που πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια αντιστοιχούσαν στους τόκους που επιβλήθηκαν, και οι οποίοι ήταν ύψους περίπου 100.000 ευρώ. Έτσι, το αρχικό κεφάλαιο οφειλής παρέμενε το ίδιο και με τα τμηματικά δάνεια που έλαβε είναι συνολικά 300.000 ευρώ.

Η Τράπεζα κινήθηκε εναντίον του και πέτυχε δικαστικά να εκδοθεί διαταγή πληρωμής για ποσό οφειλής ύψους 42.000 ευρώ. Ο οφειλέτης δεν μπόρεσε να προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη, καθώς δεν είχε ρυθμίσει οφειλές που προέρχονται από εμπορική δραστηριότητα.

Εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης, ο δανειολήπτης βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, χωρίς να μπορεί να κάνει το παραμικρό για να υπερασπιστεί το σπίτι του, το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου