ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινάει ο Ερανος Αγάπης

ξεκινάει-ο-ερανος-αγάπης-473329

Ξεκινάει από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο Έρανος Αγάπης που διοργανώνεται για πολλοστή χρονιά από την Μητρόπολη Δημητριάδος. Ο Έρανος της Αγάπης θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλο το εύρος της μητροπολιτικής περιφέρειας. Συνεργεία εθελοντριών κυριών, τα οποία συγκροτούν οι ενοριακοί ναοί, θα περιέλθουν τις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, με τα έσοδα του εράνου αγάπης θα ενισχυθούν: τα Ενοριακά συσσίτια απόρων, το έργο της Μητροπόλεως στις φυλακές και στα κρατητήρια, οι ηλικιωμένοι-Γηροκομείο Καναλίων, οι Σχολές Γονέων, το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, οι Πολύτεκνοι, η Ποιμαντική μέριμνα των μελλονύμφων, η νεολαία για την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές, το Ορφανοτροφείο Βόλου, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο Συμβουλευτικός Σταθμός προβλημάτων εφηβείας, οι κατασκηνώσεις και άλλοι τομείς. Επίσης θα ενισχυθούν οι ασθενείς, η εθελοντική προσφορά στο Νοσοκομείο και σε κλινικές, οι αποστολές ασθενών στο εξωτερικό, οι Γιατροί της Αγάπης, οι Ασθενείς νόσου Αλτσχάιμερ καθώς και η Τράπεζα Αίματος της Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα μέρος των εσόδων θα διατεθούν και στα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία για την κάλυψη των αναγκών των ενοριών.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους και όπως επισημαίνεται είναι σαφώς αυξημένες οι ανάγκες του κόσμου, καθώς όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας προσβλέπουν στην στήριξη της Εκκλησίας. «Αυξάνονται οι περιπτώσεις των ανθρώπων που καταφεύγουν στην Εκκλησία και αυτό το βλέπουμε κάθε φορά που υπάρχει μια δυσκολία, μια κρίση κοινωνική. Η καταφυγή των ανθρώπων όχι απλά για να στηριχθούν οικονομικά, αλλά για να στηριχθούν ψυχολογικά, αλλά και ηθικά είναι εμφανής στις εκκλησίες μας, οι οποίες τους τελευταίους μήνες γεμίζουν με πρωτοφανή τρόπο» αναφέρει στο σημείο αυτό ο υπεύθυνος τύπου της Μητροπόλεως, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Οικονόμου. Όπως σημειώνει παράλληλα ο ίδιος «σε κάθε δύσκολη στιγμή, ο καθένας ζητάει ένα καταφύγιο και η στήριξη που παρέχεται από την Εκκλησία είναι διαρκής και δεδομένη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου