ΤΟΠΙΚΑ

Επιτροπή Πολιτών: Ο αγώνας συνεχίζεται

επιτροπή-πολιτών-ο-αγώνας-συνεχίζετα-20673

Ως την απαρχή νέων κινητοποιήσεων χαρακτήρισαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνας Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου, στον Βόλο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, ζήτησαν την ανάκληση της άδειας της ΑΓΕΤ για καύση εναλλακτικών καυσίμων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μέλος της Επιτροπής Νίκος Κανελής, τόνισε ότι η συγκέντρωση του περασμένου Σαββάτου «αγκαλιάστηκε από τους πολίτες όλων των ηλικιών που κατέβηκαν μαζικά στο δρόμο, δείχνοντας ότι είναι ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει και από την άλλη, διεκδικούν το δικαίωμα σε καθαρό περιβάλλον και στη ζωή».

Και πρόσθεσε: «δεν διεκδικούμε τον κοινωνικό έλεγχο πάνω στην καύση του RDF και των σκουπιδιών, ζητάμε την ανάκληση, και εφόσον τα αιτήματα δεν εκπληρωθούν, ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του το μέλος της Επιτροπής, Στέλιος Λημνιός, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Φάμελλος υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθεί δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης στο Βόλο, το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό», ενώ η Φαίη Τζανετουλάκου, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο αγώνας δεν έχει κομματική απόχρωση, ενώ υπογράμμισε ότι «θα παραμείνουν ανεπιθύμητοι από εμάς πολιτικοί που ήρθαν ως πολίτες στο συλλαλητήριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου