ΤΟΠΙΚΑ

«Σώθηκε» με ρύθμιση τουριστικό κατάλυμα στο Πήλιο

σώθηκε-με-ρύθμιση-τουριστικό-κατάλ-20727

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά χθες ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός τουριστικού καταλύματος στο Πήλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας αιτήθηκε ρύθμιση και ήρθε σε διακανονισμό της οφειλής του με την Τράπεζα. Επρόκειτο για το πρώτο ακίνητο στη Μαγνησία που πήρε το δρόμο πλειστηριασμού με την καινούργια διαδικασία. Το επόμενο διάστημα θα βγουν στο σφυρί πολλά ακίνητα στο Νομό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιδοθεί και έγγραφο για πλειστηριασμό ακινήτου πρώτης κατοικίας στον Βόλο για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ανεστάλη χθες ο πλειστηριασμός τουριστικού καταλύματος στο Πήλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμβολαιογράφος από άλλη πόλη της Θεσσαλίας που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διαδικασία σταμάτησε την εκποίηση του ακινήτου, καθώς ενημερώθηκε από την Τράπεζα ότι επήλθε ρύθμιση. Ο επιχειρηματίας κατάφερε να διακανονίσει τις οφειλές του, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι ύψους περίπου 240.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών έχουν σταλεί στοιχεία και για τη διενέργεια και άλλων ακινήτων του Βόλου. Καθώς συμβολαιογράφοι άλλων πόλεων της Θεσσαλίας εκτός Βόλου έχουν πιστοποιηθεί για τη διεκπεραίωση πλειστηριασμών με την ηλεκτρονική διαδικασία ολοένα και περισσότερα ακίνητα ανεβαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μόνο δικαστικός επιμελητής έχει κάνει επίδοση εγγράφων για τέσσερις πλειστηριασμούς ακινήτων στον Βόλο μέχρι και τον Ιούλιο. Επιδόσεις εγγράφων για εκποιήσεις ακινήτων έχουν κάνει και άλλοι δικαστικοί επιμελητές.

Σαφής εικόνα για το σύνολο του αριθμού των ακινήτων της Μαγνησίας που πρόκειται να εκποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να υπάρχει. Τα περισσότερα ακίνητα αφορούν σε βιοτεχνικά κτίρια και επαγγελματικά δάνεια. Εντούτοις, πληροφορίες, θέλουν να έχει γίνει κοινοποίηση για πλειστηριασμό ακινήτου πρώτης κατοικίας για την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα.

Η αποχή των συμβολαιογράφων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας έχει σταματήσει από τις 19 Μαρτίου μετά από τρίμηνη σχεδόν αποχή. Οι συμβολαιογράφοι του Βόλου και της Θεσσαλίας απείχαν από τους πλειστηριασμούς με αίτημα τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την προστασία της κύριας κατοικίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σήμερα, που σταμάτησε η αποχή, με ομόφωνη απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, συμβολαιογράφοι μέλη του Συλλόγου από άλλους Νομούς της Μαγνησίας έχουν αρχίσει να πιστοποιούνται στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Αθηνών και να αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση των αναγκαστικών προγραμμάτων.

Στον Βόλο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει πιστοποιηθεί κανένας συμβολαιογράφους. Εντούτοις, μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εφτά συμβολαιογράφοι από τη Λάρισα, δύο από τα Τρίκαλα, τρείς από την Καρδίτσα, τρείς από την Κοζάνη και ένας από τα Γρεβενά.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν ξεκινήσει στη Θεσσαλία τον τελευταίο μήνα αρχίζοντας από τη Λάρισα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου