ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 65χρονου που έκλεβε ρεύμα επί τέσσερα χρόνια

καταδίκη-65χρονου-που-έκλεβε-ρεύμα-επί-τ-20909

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή 3ετίας επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 65χρονο Ρομά.

Ο 65χρονος κατηγορούταν για κλοπή αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση και στο Δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Φέρεται να έκλεβε ηλεκτρικό ρεύμα το διάστημα από το 2013 έως και το 2017, έχοντας συνδέσει την οικία του στο Αλιβέρι παράνομα με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ.

Με αυτόν τον τρόπο ηλεκτροδοτούταν χωρίς να πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο, με αποτέλεσμα να ζημιώσει τη ΔΕΗ με το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Στο Δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισής του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο 65χρονος ήταν υπαίτιος της ρευματοκλοπής και ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν κατοικούσε σε αυτό το σπίτι αλλά έμενε εκεί περιστασιακά.

Εντούτοις, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν και καταδίκασε τον κατηγορούμενο.

Εξάλλου, ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, εφέσιμη, επέβαλε χθες το δικαστήριο και σε 41χρονο ημεδαπό που κατηγορούταν για μεταβολή αιγιαλού στη Σκιάθο.

Ο 41χρονος φερόταν να έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση στεγάστρου, ξύλινου μπαρ και ξύλου πατώματος σε παραλία του νησιού χωρίς να διαθέτει τις προβλεπόμενες άδειες.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον 45χρονο ισχυρίστηκε ότι οι παράνομες εγκαταστάσεις υπήρχαν στην παραλία όταν ανέλαβε το κατάστημα ο κατηγορούμενος και είχαν τοποθετηθεί εκεί για την προστασία των θαμώνων του μαγαζιού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου