ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοφανής «κλοπή» βαθμών από το ΝΟΒΑ στην Α2 πόλο

πρωτοφανής-κλοπή-βαθμών-από-το-νοβα-851206

Οι διαιτητές υποχρέωσαν ΝΟΒΑ και ΟΥΚ σε απώλειες για την 16η αγωνιστική της Α2 πόλο, αν και για τον πρώτο τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Συγκεκριμένα ο ΝΟΒΑ ενώ κέρδισε με 8-7, πήρε μόνο βαθμό ισοπαλίας. Τι ακριβώς έγινε;
Μισή και πλέον ώρα μετά το πέρας του παιχνιδιού ΝΟΒΑ-ΝΕΠ υπήρξε πρωτοφανής αλλοίωση αποτελέσματος καθώς παράτυπα προστέθηκε στο φύλλο αγώνα το γκολ της ισοφάρισης της ΝΕΠ και ενώ οι ομάδες είχαν πάρει στα χέρια τους φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 8-7 υπέρ του ΝΟΒΑ.
Το φύλλο αγώνα που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι του ΝΟΒΑ και το οποίο φέρει τις υπογραφές των αρχηγών των ομάδων, των διαιτητών και του αλυτάρχη της αναμέτρησης όπως αυτό δόθηκε στους δύο ομίλους μετά τη λήξη του ματς που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο κολυμβητήριο του Βόλου, το αποδεικνύει περίτρανα. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το τελικό σκορ είναι 8-7 υπέρ της βολιώτικης ομάδας, ενώ οι γραμμές κάτω από τα στοιχεία δηλώνουν ότι το φύλλο αγώνα έχει «κλείσει». Άλλωστε, οι υπογραφές των αρχηγών κ.κ. Παπαγιαννάκη, Κομινάκη, του αλυτάρχη κ. Λιάπικου και των διαιτητών κ.κ. Κωνσταντινίδη, Μπιράκη δηλώνουν ότι οι προαναφερθέντες αποδέχονται τα στοιχεία του φύλλου αγώνα.
Λίγο πριν φύγουν από το Βόλο, οι διαιτητές της συνάντησης πρόσθεσαν το γκολ της ισοφάρισης της ΝΕΠ ύστερα από πιέσεις των ιθυνόντων της πατρινής ομάδας, συμπληρώνοντας παράτυπα το φύλλο αγώνα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου τους!. Έτσι, το τελικό σκορ που δόθηκε σε όλα τα αθηναϊκά ΜΜΕ είναι 8-8 και το σήριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια στις αίθουσες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και των δικαστηρίων αφού υπάρχουν στην ουσία δύο φύλλα αγώνα, το νομότυπο με σκορ 8-7 υπέρ του ΝΟΒΑ που έχουν στην κατοχή τους οι δύο ομάδες και το παράτυπα γραμμένο με σκορ 8-8 που έχουν οι διαιτητές και προσκόμισαν στην ΚΟΕ.
Η διοίκηση του ΝΟΒΑ θα αποστείλει στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος έγγραφο στο οποίο αναγράφονται τα εξής: «Σας διαβιβάζουμε το φύλλο αγώνα που μας εγχειρίστηκε νομότυπα μετά τη λήξη του αγώνα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών μεταξύ της ομάδας μας Ν.Ο. Βόλου & Αργοναύτες και Ν.Ε. Πατρών, από το οποίο (φύλλο αγώνα) προκύπτει σαφώς το πραγματικό τελικό αποτέλεσμα του αγώνα που είναι 8-7 υπέρ της ομάδας μας. Προβαίνουμε στην πιο πάνω επισήμανση προς εσάς, επειδή σημερινά (σ.σ. χθεσινά) δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου εμφανίζουν αβασίμως το τελικό αποτέλεσμα δήθεν ως ισόπαλο 8-8. Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Τα τελευταία δευτερόλεπτα
Ένα λεπτό και έξι δεύτερα πριν τη λήξη η ΝΕΠ μείωσε σε 8-7. Στην επίθεση του, ο ΝΟΒΑ κέρδισε αποβολή στα 45. Δεν μπόρεσε να σκοράρει, πέρασαν τα 30 επίθεσης που είχε στη διάθεσή του και η μπάλα πέρασε στα χέρια των φιλοξενουμένων. Δύο δεύτερα πριν το τέλος, η ΝΕΠ κέρδισε αποβολή, ωστόσο η γραμματεία θεώρησε ότι ο αγώνας είχε λήξει με νικητή το βολιώτικο όμιλο.
Ύστερα όμως από παρέμβαση του παρατηρητή διαιτησίας κ. Σουμελίδη, αποφασίστηκε ότι ο αγώνας δεν είχε λήξει καθώς απέμειναν δύο δεύτερα. Ο χρόνος γύρισε πίσω και οι πολίστες που είχαν βγει από την πισίνα, ξαναμπήκαν για να παιχθούν τα εναπομείναντα 2. Η ΝΕΠ σκόραρε αν και το γκολ θεωρείται εκπρόθεσμο από τους ανθρώπους του ΝΟΒΑ, ενώ οι διαιτητές δεν το κατοχύρωσαν στο φύλλο αγώνα. Συν τοις άλλοις, η φάση παίχθηκε από τα 4 μέτρα και όχι από τα 12 που είχε κερδιθεί η αποβολή.

Ηττα για τον ΟΥΚ
Σε ήττα υποχρεώθηκε ο ΟΥΚ στο Ιλίσιο κολυμβητήριο από το ΚΟΠΙ με 9-6. Οι γηπεδούχοι καίγονταν για τους δυο βαθμούς και οι διαιτητές της αναμέτρησης ήταν αυτοί που με τις αποφάσεις τους συνέβαλλαν τα μέγιστα για να επιστρέψει ηττημένος ο ΟΥΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου