ΤΟΠΙΚΑ

Φάμελλος: Μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο

φάμελλος-μελέτη-για-την-ατμοσφαιρική-21693

Μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο αναμένεται να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στους τοπικούς φορείς, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αντικείμενο της συζήτησης τη συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου, που θα ελέγχει τοπικά τη δραστηριότητα της ΑΓΕΤ με αφορμή τη χρήση RDF.

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος κατέστησε σαφές για μία ακόμη φορά, πως δεν τίθεται θέμα ανάκλησης της αδειοδότησης της ΑΓΕΤ για να κάνει χρήση RDF, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, παρότρυνε τους τοπικούς φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, να συναινέσουν στη συγκρότηση μίας τοπικής Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου, ώστε «οι πολίτες να πληροφορούνται αδιαμεσολάβητα, για τη λειτουργία του εργοστασίου και τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα γίνονται για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων» όπως είπε.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε επίσης να επαναληφθεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος στο φορτίο του RDF που δεσμεύτηκε 1η Απριλίου, μετά το «μπλόκο» συλλογικοτήτων, με βάση τα διεθνή πρότυπα που προβλέπονται για τα εναλλακτικά καύσιμα. Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια είχαν αμφισβητηθεί από την πρώτη στιγμή από την τοπική βιομηχανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου