ΤΟΠΙΚΑ

Κατ΄ οίκον νοσηλεία για απόρους σε Βόλο και Μαγνησία

κατ΄-οίκον-νοσηλεία-για-απόρους-σε-βόλ-21920

Σάρκα και οστά παίρνει η πρόταση της τοπικής Εκκλησίας για κατ’ οίκον νοσηλεία σε ασθενείς που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Η παραπάνω πρόταση διατυπώθηκε από τον κ. Ιγνάτιο, στην ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων Υγείας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, δρομολογούνται οι διαδικασίες που αποσκοπούν στην υλοποίηση του στόχου, και ήδη χθες απεστάλη ενημερωτική επιστολή των Γιατρών της Αγάπης, που απευθύνεται στον Ιατρικό Σύλλογο και σε φορείς υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται συντονισμένα τα προβλήματα που θα εντοπίζονται.

Στην ίδια επιστολή παρατίθενται τα στοιχεία επικοινωνίας των συντονιστών της προσπάθειας, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση και ανταλλαγή πληροφοριών, ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει ζωτικό πρόβλημα διαβίωσης θα παρεμβαίνουμε, βελτιώνοντας και διαμορφώνοντας τον χώρο νοσηλείας του ασθενούς, ο οποίος χρειάζεται να παραμείνει κατ’ οίκον».

Πολλές είναι οι περιπτώσεις των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να «θωρακίσουν» το σπίτι τους με τον ανάλογο εξοπλισμό, και στο πλαίσιο αυτό έγκειται η παρέμβαση της τοπικής Εκκλησίας και των φορέων υγείας.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε, εξάλλου, ότι το πλέον σημαντικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια είναι ο συντονισμός των φορέων και η ανταλλαγή πληροφοριών, για να υπάρχει άμεση παρέμβαση όπου απαιτείται.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, η νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου, η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Στήριξης της Μητρόπολης Δημητριάδος, το Γηροκομείο Βόλου, το Ορφανοτροφείο Βόλου, το Ίδρυμα «Ασπρες πεταλούδες», ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Βόλου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Βόλου, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Βόλου, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, ο Σύλλογος κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου