ΤΟΠΙΚΑ

Ανεβαίνει τουριστικά ο Βόλος

ανεβαίνει-τουριστικά-ο-βόλος-22731

Συγκαταλέγεται στο top10 σε κρατήσεις του διαδικτυακού trivago.grγια το 2018

Σημαντική θέση κατέχει ο Βόλος στις προτιμήσεις των τουριστών, καθώς βρίσκεται στο top10, για το 2018, σε κρατήσεις στο trivago.gr, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της διεθνούς πλατφόρμας, τα οποία επεξεργάστηκε το Sete Intelligence, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Τα στοιχεία ενισχύουν το τουριστικό προφίλ του Βόλου, ο οποίος συγκαταλέγεται, μαζί με το Γαλαξίδι, στις 12 ομορφότερες πόλεις της νοτίου Ευρώπης, όπως άλλωστε έχει καταγράψει πρόσφατα, σε ειδικό αφιέρωμα της, η βρετανική εφημερίδα Guardian. Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της trivago.gr, η Αθήνα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων και των Ελλήνων, για τις κρατήσεις το μήνα Μάρτιο.

Για την ελληνική αγορά, στη 2η θέση των κρατήσεων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και ακολουθούν Ναύπλιο, Λουτράκι στην 3η και 4η θέση και τα Ιωάννινα στην 5η θέση. Στην 6η θέση βρίσκονται τα Καλάβρυτα, στην 7η τα Τρίκαλα Κορινθίας και στην 8η θέση ο Βόλος. Στην 9η θέση βρίσκεται η Αράχωβα και στη 10η η Καλαμπάκα.

Ο Βόλος και η Καλαμπάκα εμφανίζονται, σημειωτέον, πρώτη φορά στο top-10 για το 2018.

Στο μεταξύ, Γερμανοί, Βρετανοί και Ιταλοί αποτελούν σταθερά τους «αιμοδότες» του ελληνικού του
ρισμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία κρατήσεων της trivago.gr.

Οπως επισημαίνεται στο τελευταίο στατιστικό δελτίο του SeteIntelligenceτον Μάρτιο του 2018, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, παραμένοντας στην ίδια θέση σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017.

Ακολουθεί η βρετανική αγορά στη 2η θέση, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Ιταλική αγορά. Ακολουθούν οι ΗΠΑ (4η θέση) και η Γαλλία (5η θέση). Τον Μάρτιο του 2017, στην 5η θέση βρισκόταν η Πολωνία η οποία -μέχρι στιγμής- το 2018 δεν έχει καμία εμφάνιση στο top-5. Oι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ρουμανία είχαν συχνή παρουσία στο top-5 και το 2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου