ΤΟΠΙΚΑ

Οι ξενοδόχοι ζητούν τη φιλοξενία των Μεσογειακών

οι-ξενοδόχοι-ζητούν-τη-φιλοξενία-των-μ-473605

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην εναλλακτική πρόταση φιλοξενίας των Μεσογειακών Αγώνων σε κρουαζιερόπλοια, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια προοπτική «προκλητική» και σε επιστολή τους εκφράζουν την απογοήτευσή τους σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την «απαξίωση» της πρότασης -που κατέθεσαν ήδη από τον Αύγουστο- η οικογένεια των Μεσογειακών Αγώνων να φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας και της Λάρισας.
 
Πιο συγκεκριμένα μετά τις δηλώσεις του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για ετοιμότητα της νομαρχιακής αρχής να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με το Δήμο Βόλου και άλλους φορείς, συγκροτημένη εναλλακτική λύση για το Μεσογειακό Χωριό, η οποία διαφαίνεται πως είναι τα κρουαζιερόπλοια εφόσον εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των λιμενικών εγκαταστάσεων για να μπορούν να δέσουν άγκυρα στο λιμάνι του Βόλου, οι ξενοδόχοι επανέρχονται στην πρότασή τους και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι αυτή δεν συμπεριλήφθηκε στις εναλλακτικές λύσεις που εξετάστηκαν.
 
«Ο Νομάρχης είπε ότι η πρόταση θα αποτελεί προϊόν θεσμικής συνεργασίας, μελέτης σε βάθος και διερεύνησης όλων των παραμέτρων. Οι Ξενοδόχοι λυπούμαστε ειλικρινά που παρόλο που η πρόταση μας τον Αύγουστο του 2010 ήταν στην κατεύθυνση της εναλλακτικής λύσης κανένας φορέας, και συγκεκριμένα ο φυσικός φορέας, δηλαδή η ΔΕΜΑ, δεν ζήτησε να εξειδικεύσουμε την πρότασή μας και να δούμε το πόσο εφικτή είναι», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κωνσταντίνος Λεβέντης και προσθέτει ότι όταν η πρόταση υποβλήθηκε στην ΟΕΜΑ στις 12 Αυγούστου, εκείνη αδιαφόρησε.
 
Εν τω μεταξύσύμφωνα με τον κ. Λεβέντη η πρόταση για χρήση ξενοδοχείων αντί Μεσογειακών Χωριών είναι απόλυτα βιώσιμη, αφού το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και το αντίστοιχο της Λάρισας ξεπερνάνε τις απαιτούμενες κλίνες.
 
Προκλητική η έλευση κρουαζιερόπλοιων
Ο κ. Λεβέντης ξεκαθαρίζει ότι η πρόταση είναι απόλυτα εφικτή και καλεί τους φορείς «να μη συμμετέχουν χωρίς προβληματισμό και επεξεργασία στο «φούσκωμα της τσέπης» των εφοπλιστών εις βάρος της τοπικής οικονομίας».
 
Ο ίδιος χαρακτηρίζει την πρόταση για τα κρουαζιερόπλοια «απαράδεκτη και προκλητική» για την τοπική οικονομία. «Σε μια τέτοια οικονομική κρίση που διανύουν όλες οι Μεσογειακές Χώρες θα ήταν πιο εύκολα κατανοητό στους αποφασίζοντες να επιλέξουν τη διαφορετικότητα, ούτως ώστε η διοργανώτρια πόλη και κατ’ επέκταση το κράτος να εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εκσυγχρονίζοντας και μετατρέποντας τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την υλοποίηση της αναγκαιότητας που προκύπτει από την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών. Η οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, πλήττει σχεδόν το σύνολο των Μεσογειακών Χωρών», σημειώνει ο κ. Λεβέντης.
 
Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρει ότι η ιδιαιτερότητα τόσο του Βόλου, όσο και της Λάρισας, δίνουν το δικαίωμα να τολμήσουν αυτή την πρωτοποριακή πρόταση, η οποία θα τεθεί υπόψη των εμπλεκομένων στην επιτροπή και όχι μόνο, δηλαδή των αρμοδίων Υπουργείων, Νομαρχίας – Νέας Περιφερειακής Διοίκησης και των άλλων φορέων, αφού η περιοχή τόσο της Λάρισας, όσο και του Βόλου ιδιαίτερα, αποτελεί από μόνη της συγκέντρωση μικρών καταλυμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν «Μεσογειακά – Τουριστικά Χωριά» και αναφέρθηκε στο επιτυχημένο εγχείρημα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής το 2006.
.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου